Marie Claires weekendtips

Van fijne shopadresjes tot lees- en kijktips.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Shoppen tijdens de Stockdagen

Het stond een paar jaar on hold – je weet wel waarom – maar dit jaar vinden de Stockdagen weer plaats in Arnhem. Dit weekend kun je door de hele stad tegen gereduceerde prijzen fashionstock, samples en prototypes van mode-, accessoire- en productdesigners op de kop tikken. Items van toonaangevende modehuizen tot die van net afgestudeerden.

Wanneer: 
30 juni tot en met 3 juli.

Waar:
Het event vindt plaats in Musis, het centrum van Arnhem en het modekwartier.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STOCKDAGEN (@stockdagen)

Met de voetjes van de vloer bij By the Creek

Dit jaar voor het eerst als weekender: het By the Creek-festival in Vianen aan de rand van Utrecht heeft tal van verschillende area’s die langs het water zijn opgesteld waar je kunt losgaan op dance en techno, maar ook op hiphop en R&B. Idyllisch, knap en te fijn om hier te dansen.

Wanneer:
2 en 3 juli.

Waar:
Vianen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door By the Creek (@bythecreekfestival)

Leestip: Leven en laten leven

Vorige week draaide het Amerikaans Hooggerechtshof Roe v. Wade terug, waardoor het landelijk recht op abortus werd afgeschaft. Elke staat kan hierdoor zelf bepalen in hoeverre het vrouwen toegang tot abortus wil verlenen of ontzeggen. Het is een enge gedachte dat zoiets ook in Nederland kan gebeuren. Het boek Leven en laten leven van Madeleijn van den Nieuwenhuizen is een gedachtewisseling over abortus en zelfbeschikking. In haar boek bespreekt Madeleijn de afwegingen om een zwangerschap te beëindigen. Dit doet ze overigens niet zodat je volmondig ja (of nee) tegen het recht op abortus zegt, maar om het debat hierover open te breken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeikschrift (@zeikschrift)

Vier de afschaffing van de slavernij tijdens het Keti Koti Festival 

Keti Koti is een nationale herdenking en op deze dag vieren we de afschaffing van de slavernij. Het is belangrijk om hierbij stil te staan (en om vrij te vragen). Tijdens het Keti Koti Festival kunnen festivalgangers stilstaan bij het verleden, en de afschaffing van de slavernij vieren met steengoede optredens van diverse artiesten, lekker eten en goed gezelschap. Het festival is gratis te bezoeken.

Wanneer:
1 juli, van 11:00 tot 21:00 (van 13:15 – 14:30 vindt de herdenking plaats).

Waar:
Oosterpark, Amsterdam.

Scoor designeritems met korting tijdens The Next Closet Sample Sale

Wie houdt er nu niet van een fijne sample sale? We know we do! The Next Closet organiseert aankomend weekend een one-day-only offline Sample Sale waar je items kunt kopen van designers als Louis Vuitton, Prada, Isabel Marant, Acne en Ganni.

Wanneer:
2 juli, van 12:00 – 17:00.

Waar:
Bilderdijkstraat, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @thenextcloset

Maak een heerlijke cocktail met Italian Spritz Azijn 

Hoor je Oil & Vinegar? Dan denk je waarschijnlijk aan ingrediënten waar je een heerlijk diner mee kunt bereiden. Maar met de nieuwe Italian Spritz Azijn kun je meer dan alleen dat. De azijn leent zich voor frisse salades en marinades voor vlees, maar je kunt er ook een heerlijke cocktail mee maken!

Meng voor de cocktail drie delen prosecco, een deel bruiswater en twee eetlepels Italian Spritz Azijn in een groot wijnglas. Voeg ijs toe en garneer eventueel met een schijfje sinaasappel. Genieten maar!

Streamen

Aankomende zaterdag wordt het nog lekker weer, maar als we buienradar mogen geloven zijn de weergoden ons zondag iets minder goed gestemd. Gelukkig valt er weer genoeg interessants te streamen. Op Netflix verscheen afgelopen week de film The Brothers Grimm, op Videoland kijk je de documentaireserie Ze Weten Alles Van Je, op HBO Max kun je Een Echte Vermeer streamen en op Prime kun je Kill Bill en Kill Bill: Vol. 2 bekijken.

Beeld: iStock, Instagram, BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook