Liefde hangt op de bank: met deze meubels breng je romantiek in je huis

Naar het restaurant, naar de bioscoop, naar het museum. Er zijn veel manieren om je buitenhuis te vermaken, maar soms wil je gewoon een date night in huis. Lekker knus in de armen van je partner liggen, heerlijk! Al moet je huis dan wel up-to-date zijn. Met deze vijf lieflijke meubels breng je de romantiek terug in de woonkamer en (misschien nog belangrijker) in de slaapkamer.

Een chille (lig)bank

Er is niets fijners dan op een grote (lig)bank languit tegen je partner aan te hangen. Lekker warm en knus samen onder een kleedje of dekentje op een zachte stoffen bank. Dat ligt heerlijk comfortabel en nodigt uit tot een avondje vol romantische komedies om lekker bij weg te zwijmelen.

En die heerlijke romcoms kijk je natuurlijk op een enorm grote TV, of juist op een klein scherm zodat je extra dicht tegen elkaar aan kan kruipen. Voor je het weet spat de romantiek ervan af (of val je weer in slaap tijdens het kijken). Is jouw thuisbioscoop al Netflix-en-Chill-ready?

Loveseats

Wil je je woonkamer écht opspicen? Een loveseat is ideaal voor een romantische avond met je partner, want het is namelijk net geen tweezitsbank. Een loveseat is een 1,5 zitsbank of grote stoel en zit tussen een 2-zitsbank en fauteuil in. Net groot genoeg voor jullie samen en dus zo klein dat je wel dicht tegen elkaar aan moet zitten.

Fluffy vloerkleed

Wie weet wordt de avond wel zo romantisch dat de actie zich verplaatst naar de vloer. Maar dan niet de harde parket of laminaatvloer, maar juist op een zacht fluffy vloerkleed of op een fijn berenvelletje of schapenvachtje. Zo liggen jullie allebei lekker comfortabel. Lekker zacht voor je voeten!

Wilde avontuurtjes

Is de ervaring dat het er tijdens een romantisch avontuurtje nog wel eens wild aan toe gaat. Zo wild dat er weleens per ongeluk iets sneuvelt? No worries, je spullen in huis vallen gewoon onder je inboedelverzekering.

Pikante kunst aan de muur

Pikante kunst aan de muur doet het ook altijd goed, bijvoorbeeld een portret van een naakte vrouw. Hoe leuk is dat voor je mannelijke partner? Wist je dat kunst met naakte vrouwen erg gewild is? Eigenlijk is elke kunst van hoge waarde. Een diefstalverzekering kan dus geen kwaad. Spice up the romance met wat zwoele muziek, die via het surround sound systeem vanuit alle hoeken op je afkomt. Tip voor zwoele muziek: de klassiekers van Marvin Gaye zijn echt mood risers!

LED verlichting/dimlichten

Romantiek heeft natuurlijk geen spotlights nodig, maar juist zacht en knus sfeerlicht, zodat je helemaal in de stemming komt. Dimlichten kun je zo fel en schemerig zetten als je zelf wilt. En met slimme verlichting pas je de sterkte en kleur van de verlichting aan op je mood. Rood is de kleur van de liefde, romantiek en het ‘S’-woord, we’re just saying… Have fun!

Beeld: Pexels