Science says: hetero vrouwen stellen steeds hogere date-eisen

Hetero vrouwen leggen de lat hoger en mannen kunnen die niet bijhouden.

Heteroseksuele vrouwen hebben tegenwoordig een hogere standaard als het op relaties aankomt. Dat komt naar voren in theorie van relatietherapeut Greg Matos. Het gevolg daarvan is dat heteroseksuele mannen vaker “single en eenzaam” zullen zijn dan dertig jaar geleden.

Lat hoger

Dit komt, stelt Dr. Matos, doordat er veel meer mannen op dating-apps zitten dan vrouwen – 62 procent van de gebruikers zijn hetero mannen. Hierdoor kunnen vrouwen selectiever zijn als het aankomt op hun keuze om te daten met iemand, door de hoeveelheid aan opties, en leggen zij de lat hoger. Daar staat tegenover dat mannen – over het algemeen – dat gat niet vullen. Een grote groep mensen las Dr. Matos zijn theorie en interpreteerde het als: mannen worden eenzamer, omdat vrouwen een hogere standaard hebben tegenwoordig.

Mental health

Het gat dat hetero mannen ‘niet kunnen vullen’ is voornamelijk op emotioneel gebied. Denk aan “emotioneel beschikbaar zijn, goed kunnen communiceren en dezelfde waarden en normen hebben”, schrijft Dr. Matos. Zolang dat gat niet gevuld wordt, zullen die mannen minder dates hebben en langere periodes single blijven.

Dr. Matos komt ook met een oplossing: therapie. “Level up your mental health game“, zegt hij tegen deze mannen. Zaken als intimiteit, romantiek en een emotionele connectie verdienen tijd en aandacht, óók als heteroseksuele man zou je hier tijd aan moeten besteden.

Respect

In therapie gaan kan voor iedereen waardevol zijn, vooral om emotionele blokkades te overwinnen. Daar word je alleen maar een beter mens van. Want natuurlijk zijn er ook andere mensen – regardless of gender – die emotionally unavailable zijn, door trauma’s uit het verleden, bijvoorbeeld. Uiteindelijk willen we allemaal een gezonde relatie gebaseerd op wederzijds respect.

Bron: Popsugar | Beeld: iStock

Laatste nieuws