Dít is de trui die iedereen nu draagt (en jij wil hem ook)

*Add to cart*

Herfstige temperaturen kunnen soms behoorlijk verraderlijk zijn. Is het in de ochtend nog hartstikke koud en zijn handschoenen een must, schijnt in de middag de zon en wordt het aardig warm. Laagjes zijn key, en de half zip sweater is dit najaar onmisbaar – geloof ons maar.

Half zip sweater

Wij zijn dol op kleding waar je weinig over na hoeft te denken. Kledingstukken zoals de half zip sweater trek je zo uit de kast en kun je met verschillende kledingstukken combineren; van een zwarte legging voor een sporty look tot een spijkerbroek en een paar loafers voor een casual ensemble. En laten we daar tijdens de koude ochtenden van oktober nu veel behoefte aan hebben!

De half zip sweater kent overigens een bijzondere geschiedenis. In het Nederlands wordt hij ook wel de schipperstrui genoemd. Het model is lang, waardoor hij lekker warm is, maar door de rits – of knopen – kan de trui ook makkelijk gedragen worden onder een jas. Zo is de trui niet alleen lekker warm, maar ook nog eens heel praktisch. En daar hebben we tijdens deze koude herfstdagen een hoop profijt van.

Inspiratie

Voor inspiratie kijken wij graag op social media, waar de half zip sweater regelmatig voorbijkomt. Gecombineerd met een skinny jeans, een wijde broek of pantalon: niets misstaat bij deze prachtige trui. En het beste gedeelte: hij komt in verschillende kleuren en fittings. Kortom, een staple piece waar je geen genoeg van krijgt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @hmnr.s

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door HARRIET (@harrietbond_)

Voor ieder seizoen

Net als andere staple pieces, is de half zip sweater geschikt voor ieder seizoen. In het najaar en winter draag je het onder een t-shirt of turtleneck, in de lente hang je hem quasi-nonchalant over je schouders heen bij je favoriete zomerjurk. Schip ahoy!

Bron: Harper's Bazaar | Beeld: BrunoPress