Statisch haar door kou? Op deze manier voorkom je dat

Vooral de laatste tip is bijzonder...

Merk je dat je haar alle kanten opvliegt zodra het kouder begint te worden? In de herfst en winter is statisch haar onvermijdelijk en zit je kapsel al snel rommelig. Gelukkig zijn er manieren waarmee je je lokken temt en beschermt tegen alle wind en regen.

Statisch haar

First things first, hoe komt het eigenlijk? Statisch haar ontstaat wanneer twee verschillende voorwerpen van verschillend materiaal tegen elkaar wrijven. Hierdoor krijg je een statische lading. Wanneer dit gebeurt in een omgeving zonder vocht in de lucht, zoals droge winterlucht, zorgt dit ervoor dat de elektronen elkaar afstoten. Dat is de reden dat je haar omhoog vliegt en met geen borstel of haarlak te tackelen is.

Hydrateren

Nu we weten dat een deel van het probleem ontstaat door een gebrek aan vocht, weten we ook dat we het kunnen voorkomen door onze lokken extra te hydrateren. Dit doe je met vochtinbrengende shampoos, leave-in-conditioners en haarmaskers waar je haar een boost van krijgt. Dit zijn al goede eerste stappen om je haar te temmen.

Zonder hitte

En wist je dat de styling van je haar ook veel invloed heeft? Zo kan het al helpen om je vertrouwde borstel te switchen naar een houten borstel. De meeste borstels hebben namelijk de neiging om statische elektriciteit te bevatten, waardoor wrijving tussen borstelharen en haarlokken ontstaan. Laat ook alle warmtetools links liggen, omdat die je haar juist uitdrogen. Laat je haar bijvoorbeeld aan de lucht drogen of probeer het te krullen zonder een krultang – met simpele krullers, just like the old days.

Toptip

Last but not least wordt er ook aangeraden om een statische droogdoek over je lokken te wrijven. Dit klinkt misschien heel raar, maar het heeft zeker effect voor je lokken. Even kort wrijven en je haar is weer glanzend en glad. Ideaal!

Bron: L'Officiel | Beeld: BrunoPress