Duf en futloos haar? Hair shocking kan dé oplossing zijn

Shocking!

Lees ook

Supertevreden over die fijne stylingcrème, wérkt-ie ineens niet meer. Na een tijdje kunnen je haar en hoofdhuid immuun worden voor je favoriete producten. Hair shocking is de oplossing, zeggen haarstylisten.

Op het moment dat je haar dof en futloos begint te worden, wil het je iets vertellen. “Net als dat ons lichaam het ons vertelt als we rust of vocht nodig hebben, zo spreekt ook ons haar tot ons – maar dan door hoe het eruit ziet en hoe het zich gedraagt”, zegt Devin Graciano, haarstylist. En welke boodschap probeert je haar dan af te geven? Dat het tijd is voor een nieuwe routine.

Geen kracht meer

Er zijn een aantal factoren die kunnen bijdragen aan dof en futloos haar. Denk daarbij aan een te hete stylingtool of het te vaak gebruiken van hitte op je haar. Maar ook droge en koude lucht, een dieet dat bepaalde voedingsstoffen mist of het gebruiken van de verkeerde stylingproducten kan daaraan bijdragen. Zelfs je favoriete producten – die normaliter altijd voor je hebben gewerkt – kunnen dan hun kracht verliezen. De oplossing? Shock je haar!

Surprise

Celebrity haarstylist Gina Rivera vertelt over hair shocking. Dat klinkt heftiger dan het is: het betekent dat je je haircare routine omgooit, om zo je hoofdhuid en lokken even te verrassen met wat anders. Dit stimuleert de groei van je haar en zorgt voor gezondere lokken. Wanneer je dan teruggaat naar je oude routine, zal je haar de voordelen van je oude producten weer oppikken. Let wel goed op dat je dit niet doet als je haar al ernstig beschadigd is. Dan heeft je haar echt wat meer specifieke verzorging nodig in plaats van een one-time shock.

Je haar strippen

Hoe pak je dat dan aan? Begin met het grondig reinigen van je hoofdhuid. Door zo nu en dan te switchen naar een clarifying shampoo, kun je je haar een boost geven doordat je haar even helemaal gestript wordt van alle build-up die de haarzakjes kunnen blokkeren.

Ook kun je eens je hoofdhuid exfoliëren. Net als een clarifying shampoo, verwijdert een scrub voor je hoofdhuid vuil in de haarzakjes. Daarnaast kan dit helpen als je last hebt van roos.

Koude douche

Een hele gemakkelijke manier om je haar letterlijk en figuurlijk te laten schrikken, is door het te spoelen met koud water. Vooral als je vaak gebruikt maakt van heat-tools, is het een goed idee om na het douchen de knop eens helemaal naar koud te draaien. Hitte zorgt er namelijk voor dat de cuticles van de haren open gaan staan, waardoor je haar sneller vocht verliest. Door kou sluiten deze cuticles weer en lock je de hydratatie van je conditioner in. Het is even strijden, maar dan heb je ook wat.

Bron: Well + Good | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook