Dit doet het met je lichaam als je met beha aan slaapt

Is het een no go of kan het eigenlijk geen kwaad?

Voor de een betekent thuiskomen dat de beha onmiddellijk uitgaat, terwijl de ander het liefst zo lang mogelijk wat ondersteuning wil. Stap jij bijvoorbeeld ook je bed in met beha aan? Dan moet je even lezen wat de health experts hierover zeggen.

Gevaarlijk

Hoewel Marilyn Monroe zwoer bij het dragen van beha’s ’s nachts – het zou volgens haar voorkomen dat je borsten gaan hangen – is het nooit bewezen dat het echt goed voor je is. Sterker nog: het zou zelfs nadelig voor je lichaam kunnen zijn. We leggen je uit hoe het zit.

Lymfeklieren

Wetenschappers claimen namelijk dat het slapen met een beha slecht is voor de lymfeklieren rond je borsten en oksels. De lymfeklieren voeren de afvalstoffen van je lichaam af. Wanneer dat afvoerproces wordt verstoord, kan dit dus vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Daarnaast kan een te strakke beha ook nog eens zorgen voor striemen. Die striemen blijven in je weefsel achter en dat laat bijna geen ruimte over voor de huid om te herstellen. Je kunt hierdoor zelfs blijvende afdrukken krijgen, en daar word je natuurlijk liever niet mee wakker.

Aan de andere kant zijn er ook wetenschappers die weer claimen dat je prima met een beha aan kunt slapen. Met een beha slapen zou volgens hen bijdragen aan een strakkere boezem en minder rimpels in je decolleté. Al met al moet je doen waar jij je fijn bij voelt. Mocht je toch met een beha aan willen slapen, kies dan voor een beha waarbij je borsten de kans krijgen om te ademen.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws