TikTok’s nieuwste beautytrend: de wonderen van witte concealer

Witte concealer is volgens TikTok hét antwoord op die donkere kringen rondom je ogen.

Er gaat geen week voorbij zonder dat we een nieuwe beautywijsheid opsteken van TikTok. Wat de oogst van deze week is? Witte concealer is blijkbaar hét product voor een frisse blik. Kunnen we die donkere kringen rondom onze ogen finally vaarwel zeggen?

Simpele beautytip

Als we TikTok mogen geloven, is het tijd om afscheid te nemen van die donkere schaduw onder onze ogen. Het enige wat je hoeft te doen, is een goede witte concealer inslaan bij de drogist. Een witte ja, en dus niet eentje in je huidskleur.

De hack zelf is heel eenvoudig. Zet een paar witte stippen onder je ogen, verdeel dat met een vochtige beauty blender en voilà, je oogopslag is meteen een stuk helderder. Ziet het er nu juist te bleekjes uit? Breng dan nog een laagje van je reguliere concealer aan.

@makeupwithanju

Did you see any difference? 🤔 would you try white concealer? #makeuphacks #makeuptips #whiteconcealer #yellowconcealer #difference #bettween #makeupjunkie #trick #tip #browngirl #beautymode #makeupwithanju #fyp #foryourpage #fy #tiktok #goviralgo

♬ SarkarThaGreat. – January_25🍫

Go for the glow

Je kunt het zo helder maken als je zelf wilt. Een klein beetje concealer does the trick, maar we zien ook video’s voorbijkomen waarin een flinke laag witte concealer wordt aangebracht voor een echte ‘Insta-glow‘. Wel mag je een paar extra minuten uittrekken voor je beauty routine, want het kost wat tijd om alles goed te blenden.

@makeupbytammi

White concealer trend on deeper skin…a vibe or nah? #fyp #whiteconcealer #blackgirlmakeup #makeup

♬ Packs and Potions – HAZEY

Volgens makeup-artist Tommy Napoli kan witte concealer inderdaad helpen om de donkere kringen rondom je ogen weg te werken, maar het blijft opletten geblazen. “Als we wit gebruiken, lopen we ook het risico dat het grijs of askleurig uit gaat zien”, vertelt hij aan Allure. Het beste resultaat behaal je dan ook door nog een tweede laag concealer te gebruiken die dichter bij je eigen huidskleur ligt.

Bron: Cosmopolitan UK, Allure | Beeld: iStock

Laatste nieuws