Is het nodig om ’s ochtends en ’s nachts een verschillende moisturizer te gebruiken?

Is het echt beter voor je huid?

De beautyshelf in onze badkamer staat vol met fijne smeersels en serums om onze huid goed te verwennen. Braaf volgen we de beautyroutines van de experts, en smeren we ’s ochtends en ’s nachts een moisturizer op ons gezicht. Alleen, is zoveel moisturizer wel nodig?

Verschillende moisturizer

Door alle verschillende beautyproducten zien we soms door de bomen het bos niet meer. Want er zijn producten voor overdag, maar ook voor ’s nachts. En ieder product belooft het beste te zijn voor je huid. Gelukkig hebben experts zich gebogen over deze kwestie, en zijn ze het erover eens dat een moisturizer een must is.

Maar heb je het ’s ochtends en ’s nachts nodig? Het antwoord is ja en nee. Afhankelijk van wat je zoekt in voedende crèmes, kun je er baat bij hebben om de producten voor de verschillende dagdelen te wisselen. Dit is alleen niet voor iedereen een noodzakelijke stap. Back to the basics: wat heeft je huid eigenlijk nodig?

Dagcrème

Met een dagcrème bereid je je huid voor op de komende dag. Dit doe je met antioxidanten zoals vitamine C en niacinamide, die de huid beschermen tegen vervuiling en vrije radicalen, de huid verhelderen en bescherming bieden tegen beschadiging door de zon. Speaking of the sun, een SPF in de ochtend is ook zeker een must. In combinatie met een moisturizer is je huid goed beschermd tegen externe invloeden – en daarnaast is het een goede basis voor je make-up.

Nachtcrème

De avonden zijn een goed moment om actieve stoffen toe te voegen en producten met zwaardere texturen te proberen, aangezien je huid zichzelf herstelt als je slaapt. Producten met retinol zijn hier een goed voorbeeld van, en werken voor alle leeftijden en huidtypes. Wanneer je een droge huid hebt, kan een dikkere crème in de avond helpen om je huid goed te voeden zodat je in de ochtend al een dewy skin hebt.

Maar kun je ook dezelfde producten gebruiken? Dit hangt allemaal van je persoonlijke voorkeur af. Als je minder stappen in je routine hebt, wil je misschien een crème die dubbel werkt. Als je afzonderlijk al SPF en serums gebruikt, is één moisturizer alles wat je huid nodig heeft.

Bron: L’Officiel | Beeld: iStock

Laatste nieuws