Expert verklapt: dit is het geheim van de perfecte ’90s blowout

Hello, '90s calling?

Als we aan de nineties denken, zien we meteen Cindy Crawford, Veronica Web en Claudia Schiffer voor ons. Dat waren immers de supermodellen van het decennium, en ze hadden altijd perfect geföhnd haar met een hoop volume. Pak de föhn maar uit de kast, want dat gaan we anno 2022 weer zien!

Back to the nineties

De truc om je haar te laten stralen en er fabulous uit te zien, is met een blowout. En dan bedoelen we niet een subtiele golf, maar va-va-volume. Na een decennium van trending minimal beauty looks, is de blowout uit de jaren ’90 weer helemaal terug. Zo is de term ‘90s fluffy hair‘ trending op Pinterest, #90sblowout heeft meer dan 64,5 miljoen views op TikTok en we hebben het al bij een handjevol celebs gespot.

De truc voor een ’90s blowout

Maar hoe krijg je dat volumineuze kapsel á la Cindy Crawford? Het goede nieuws is dat je hiervoor niet een sprintje naar de dichtstbijzijnde kapper hoeft te trekken. Met de juiste voorbereiding kom je namelijk al een heel eind. Sunnie Brook, celebrity stylist, raadt aan om je haar eerst te wassen met een volumineuze shampoo en conditioner. En vergeet de hittebeschermer niet, want je lokken krijgen een hoop te verduren.

Vervolgens behandel je je vers gewassen en vochtige haar met een stylingsvoorbereidingsproduct dat is afgestemd op je haartype. “Voor fijn haar, bereid het haar voor met een volumemousse overal, en voor medium tot dikker haar, breng een volumespray aan bij de wortels”, zegt Brook.

Dan is het tijd voor het echte werk, want dan ga je beginnen met je blowout. Hairstylist bij Dyson, Irinel de Léon, adviseert om het haar in secties van twee tot drie plukken te verdelen, beginnend bij de nek. Draai het haar vervolgens rond met een ronde borstel en maak een opwaartse beweging terwijl je het föhnt. Nadat elke sectie droog is, rol je het met je vingers in een speldkrul en pin je het vast. Let wel op dat je het in de tegenovergestelde richting droogt waarin het zou moeten liggen.

Als laatste stap haal je de krullen eruit, kam je je haar rustig met je vingertoppen en maak je het af met haarlak. Et voila, een ’90s blowout!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ciara (@ciara)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cindy Crawford (@cindycrawford)

Voorkom deze fouten

Om je kapsel te laten stralen, is het belangrijk dat de secties genoeg zijn afgekoeld voordat je de krullen eruit haalt. “Al je wilt dat je blowout langer meegaat, laat dan je borstel of een roller in je sectie totdat deze volledig is afgekoeld”, adviseert Brook. Ook is het belangrijk dat je de juisten producten gebruikt en gelijkmatig over je haar verdeelt. Wanneer het niet goed verdeeld is, dan kan je look binnen een uur gaan zakken en zijn veerkracht verliezen. Ai…

Bron: InStyle | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws