Zes zonnebrillentrends die we dit najaar veel zullen zien

Waaronder seventies en Y2K-stijlen.

We dragen ze in het najaar beduidend minder, maar ook in de herfst en winter is het belangrijk om je ogen met een zonnebril te beschermen tegen de zon. Dat het je outfit complimenteert is natuurlijk een fijne bonus. Benieuwd welke monturen momenteel helemaal in zijn? Komen ze:

De wielrenbril

Natuurlijk bedoelen we hiermee niet de échte wielrenbrillen, maar een meer fashionable variant ervan. Hoewel deze gepolariseerde biker bril nu niet meer weg te denken is uit het modebeeld, hadden we een paar jaar geleden nooit gedacht dat dit een statement zou worden. Beroemdheden als Kylie Jenner en Amelia Gray Hamlin namen het voortouw en lieten ons kennismaken met de beruchte biker brillen. Zo zijn we er bijvoorbeeld achter gekomen dat de biker bril een echt fashion statement is als je een groot fan bent van streetstyle. We love it! 

Bug eyed

Iets wat dit jaar opviel op de fall runway, waren hele grote, oversized, bug eyed zonnebrillen. Wederom weer een fashion statement wat we totaal niet hadden verwacht, maar waar we geen genoeg meer van kunnen krijgen. Are you living for the drama? Dan is deze zonnebril voor jou gemaakt. De retrostijl uit de 70’s zorgt ervoor dat de bril een edgy kant heeft, maar toch modern blijft. En zeg nou zelf: wie houdt er niet van een bril die álle aandacht trekt?

Gekleurde glazen

Steeds vaker zien we gekleurde glazen in zonnebrillen, en heel eerlijk: wij zijn fan! Gekleurde glazen zijn namelijk niet alleen modieus, maar ook nog eens speels en stoer. Hoewel we eerder altijd wat kleinere zonnebrillen met gekleurde glazen zagen, maken de grotere zonnebrillen nu ook hun opwachting. Veel influencers zien we deze trend achternagaan, waardoor we zeker weten dat dit dé zonnebrillentrend wordt voor dit najaar. En je weet wat ze zeggen: go big or go home!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Juna | Outfit Inspo (@junabanda_)

Geen randen

Dat de Y2K terug is van weggeweest, is een ding wat zeker is. We zagen de trend al terugkomen in de bovengenoemde monturen, maar ook dít montuur laat de populariteit van de Y2K trend goed zien. De oldschool zonnebril zonder randen is namelijk de zonnebril waar we vroeger allemaal wel eens mee hebben gelopen. Niet gek natuurlijk, aangezien we er vroeger menig celeb mee zagen paraderen. Maar ook nu komt de razend populaire bril weer terug in het modebeeld. Draag de zonnebril just like in the zeroes met een lage, wijde jeans en een kleurrijke top. Paris Hilton, Lindsay Lohan en Britney Spears zouden trots zijn!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door REBECCA NICASTRO (@rebeccanicastro)

Kleine, zwarte zonnebril

Iets wat niet mag missen in je zonnebrillencollectie: de tijdloze maar klassieke, kleine, zwarte zonnebril. The one and only Julia Roberts droeg de accessoire zelfs al in de jaren 90. Met name Bella Hadid en Hailey Bieber hebben het stokje van haar overgenomen en zien we nu vaak lopen met de klassieke zonnebril. Het geweldige aan deze chique bril is dat het elke gezichtsvorm staat, bij elke outfit past en passend is voor elke gelegenheid.

Gekleurde 90’s montuur

De ovale, gekleurde zonnebrillen met een helder montuur uit de jaren ’90 zijn net als alle hierboven genoemde zonnebrillen niet meer weg te denken uit het modebeeld. Het is een echte statement piece, dat karakter toevoegt aan elke outfit. Van simpel tot chic, niks is te gek voor deze 90’s klassieker!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Loïs (@loisbodil)

Bescherming tegen UV-straling

We noemden net al kort dat het ook in de herfst en winter belangrijk is om een zonnebril te dragen. Net zoals we SPF op onze huid aanbrengen om het te beschermen tegen UV-stralingen, is een zonnebril nuttig om je ogen hiertegen te beschermen. We vergeten het snel, maar de zon heeft nu een lagere stand, waardoor je ogen nu juist meer worden blootgesteld aan de zon. Dus, go get yourself some nice specs! 

Bron: Elegance, L’OFFICIEL | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws