A Line of Beauty: dit wil je weten over het Met Gala 2023

Het thema is dit jaar een eerbetoon aan Karl Lagerfeld.

Nog even en dan is weer tijd voor het Met Gala 2023. Traditioneel op The First Monday of May, en er is al een hele hoop bekend over deze avant-gardistische avond. Tijd voor een recap!

Met Gala 2023

Het Met Gala is een exclusief feestje voor creatief directeurs, modellen, acteurs, ontwerpers en nog meer bekende fashionista’s waar wij dankzij de hordes aan fotografen er toch een beetje bij zijn. Ieder jaar wordt het Metropolitan Museum of Art Costume Institute in New York city omgetoverd tot een plek waar kunst en fashion gevierd wordt – en laten we niet vergeten dat het ook bedoeld is om geld in te zamelen.

Blake Lively schitterde vorig jaar in twee jurken op de rode trap. Beeld: NL Beeld

Karl Lagerfeld: A Line of Beauty

Zoals altijd zet het thema van de avond de toon voor de kleding, en al eerder werd bekend dat het thema dit jaar een eerbetoon is aan Karl Lagerfeld. Onder het mom ‘Karl Lagerfeld: A Line of Beauty’ mogen het tout van de gasten zich hullen in kleding van de overleden ontwerper. Dat kunnen zijn ontwerpen zijn voor Chloé en Fendi tot Balmain en Chanel, dus verwacht mode van de bovenste plank.

Daarnaast zal er een expositie zijn over Lagerfeld, waarbij ongeveer 150 ontwerpen – waaronder die van hemzelf en die van de merken die hij leidde – te zien zijn in de Met. De expositie ‘Karl Lagerfeld: A Line of Beauty’ is te zien van 5 mei tot 16 juli 2023.

Co-hosts

Het Met Gala is niets zonder co-hotsts en hoogtepunten, en vorig jaar raakten we niet uitgepraat over de bijzondere creaties van de gasten. Denk aan de geweldige kleur-veranderende jurk van Blake Lively, de New Yorkse skyline op de cape van Alicia Keys en de iconische Marilyn Monroe-jurk van Kim Kardashian die beschadigd raakte.

Dit jaar is het de beurt aan Michaela Coel, Penelope Cruz, Roger Federer en Dua Lipa om fashion’s biggest night out te hosten. De gastenlijst blijft altijd top secret, maar gaan er al bronnen rond dat Anna Wintour – voorzitter van het Met Gala – geen enkele Kardashian wil uitnodigen. Ook zal er geen royal appearance zijn van Meghan Markle en Prins Harry.

We kunnen nu al niet wachten op 1 mei!

Bron: Elle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws