Stylingtips: zo combineer je de gehaakte jurk

Crochet is deze zomer weer helemaal on trend.

Zomerse temperaturen is waar zon-minnend Nederland naar verlangt. En nu de zomer bijna voor de deur staat kan onze garderobe wel een refresh gebruiken. Een gehaakte jurk kan dit jaar niet in jouw kast ontbreken. Breezy, comfortabel en stijlvol: dit is hoe je ‘m stijlt.

Crochet

Crochet lijkt momenteel meer in trek dan ooit, van rokken tot hemdjes en van truien tot jurken. De gehaakte jurk is eigenlijk altijd al een summer favorite geweest en ook deze zomer zullen we het item weer veel zien. Het silhouette maakt de jurk nonchalant en het design met de gaten erin maakt het item luchtig. Daarnaast is een dergelijke jurk het perfecte kledingstuk om over je zwemkleding heen te dragen wanneer je naar het strand gaat. Al leent het gehaakte item zich heus niet alleen als beach cover up. Draag er een slip dress onder en je bent klaar om naar chiquere aangelegenheden te gaan.

De gehaakte jurken komen in allerlei soorten en maten. Van een minimalistisch design voor een clean look, tot doorzichtige beachy stijlen: voor ieder wat wils. Vooral het zandkleurige model is erg populair en zullen we met name op het strand volop tegenkomen deze zomer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CAMILA COELHO (@camilacoelho)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monica Geuze (@monicageuze)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachael Clifton (@bubblyaquarius)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Maar ook andere variaties op de crochet dress zijn ontzettend populair. Zijn jurken niet helemaal je ding? Ga dan voor een gehaakte co-ord set! Zowel de top als de rok kun je ook individueel stijlen. Influencers Jessie Jazz Vuijk en Ingrid Wilkinson hebben deze look in ieder geval al in hun garderobe opgenomen. Mathilda Djerf stijlt een dromerige lange rok en ook van dit item zijn wij fan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessie Jazz Vuijk (@jessiejazzvuijk)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ingrid Wilkinson (@ingridwilkinson)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf)

De witte crochet dress is momenteel helemaal in de mode, maar ook andere kleuren zijn trending. Van zwart tot verschillende kleuren en printjes: varieer er deze zomer op los!

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws