Top 10: dit zijn de beste steden om vintage parels te shoppen

Verrassend genoeg staan Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag niet in de top 10.

Met oog op het milieu (en door de inflatie nu ook op onze portemonnee) proberen veel mensen niet te veel nieuwe kleding meer te kopen. Of dat betekent dat jij je liefde voor mode nog maar mondjesmaat kunt uitoefenen? Welnee, er valt genoeg vintage en tweedehands te shoppen!

Beste plekken voor tweedehands items

Vintageshoppers en tweedehandsliefhebbers weten het vast wel: in tweedehandswinkels vind je niet alleen rommel. Natuurlijk ligt het eraan naar welke winkel je gaat, maar vaak vind je in dit soort winkels unieke (soms nog ongebruikte) kleding en andere spullen voor een lager prijsje. Sommige mensen hebben er zelfs een hobby of side hustle van gemaakt om vintage parels te bemachtigen. Maar waar kun je dan het beste terecht?

Boekingsportaal Holidu was ook benieuwd naar de beste vintage shopplekken in Nederland en ging op onderzoek uit. Het portaal maakte een top 10 aan de hand van steden waar je in verhouding met het aantal inwoners de meeste kringloopwinkels vindt, maar ook waar je de beste shops kunt vinden.

10. Groningen

Op nummer 10 plaatste Holidu Groningen. Deze noordelijke stad heeft naast reguliere leuke winkels ook veel fijne tweedehandsshops.

Shops die je wilt bezoeken: Lilos Vintage (4,9 sterren) en Vintage Kroy (4,9 sterren).

9. Leiden

Ook in Leiden kun je goed winkelen als je op zoek bent naar leuke tweedehandskleding. Net buiten de drukke winkelstraten vind je meerdere tweedehandswinkels die goed staan aangeschreven.

Shop die je wilt bezoeken: Appel & Ei leiden (4,3 sterren).

8. Assen

De Drentse hoofdstad staat misschien niet op de radar van de vintage-lover, maar je zou er maar zo eens goede aankopen kunnen doen volgens Holidu.

Shop die je wilt bezoeken: de Kiekshop (4,6 sterren).

7. Deventer

Ook Deventer verdient een bezoekje als je graag vintage kleding shopt, een stad die zich bovendien ook goed leent voor het kopen van tweedehands meubels.

Shops die je wilt bezoeken: Miller’s Feelgoodstore (5 sterren) en Nans vintage (4,9 sterren).

6. Maastricht

Ook in de meest zuidelijke provincie kun je goed tweedehands winkelen, in Maastricht om precies te zijn. In het centrum vind je leuke adressen, maar ook aan de randen van Limburgse hoofdstad kun je leuke adressen vinden.

Shops die je wilt bezoeken: Kringloop Zuid (4 sterren) en Vintage Island (4,3 sterren).

5. Den Helder

Krijg je niet genoeg van vintage winkels? Trek dan naar Den Helder, ook hier hebben ze meerdere vintage winkels waar je modehart sneller van gaat kloppen.

Shop die je zeker wilt bezoeken: Weggeefwinkel Overvloed (4,3 sterren | Seringenlaan 32, Den Helder).

4. Roermond

Ook in Roermond kun je goede en mooie tweedehands kleding kopen. En dan hoef je niet te denken aan muffe, stoffige spullen, je vindt hier prachtige items!

Shops die je zeker wilt bezoeken: KAAT fabrics (4,4 sterren) en Vincentiushuis Roermond (4,3 sterren).

3. Emmen

In de top 3: Emmen. Deze Drentse stad heeft relatief gezien veel tweehandszaakjes (zo’n 3,2 per 10.000 inwoners). Er valt hier dus genoeg te kopen!

Shops die je zeker wilt bezoeken: mijnTafel Emmen (4,1 sterren) en de Waar (3,9 sterren)

2. Middelburg

Wist je dat je in Zeeland niet alleen terecht kunt voor Zeeuwse bolussen en prachtige stranden, maar ook om vintage te shoppen? De stad heeft in verhouding relatief veel tweehandswinkels.

Shops die je zeker wilt bezoeken: Lieve Hemel (4,3 sterren) en Lotus Tweedehands (4,3 sterren).

1. Leeuwarden

En op nummer 1: de Friese hoofdstad. In Leeuwarden vind je echt ontzettend veel tweehandswinkels in verhouding met het aantal inwoners. Wel 4,3 winkels per 10.000 inwoners. Je kunt je dus voorstellen: als je in Leeuwarden op zoek gaat naar plekken om vintage kleding te kopen, dan ben je wel even zoet.

Shops die je zeker wilt bezoeken: Laura’s Kledingkast (5 sterren) en Treasure Hunting (4,8 sterren).

Bron: Holidu | Beeld: The Devil Wears Prada 

Laatste nieuws