Zien: 5 manieren om deze zomer je sjaal op een andere manier te stylen

Ook deze zomer mogen we weer creatief aan de slag met het modeaccessoire.

Je zou het misschien niet denken, maar de sjaal is zo ongeveer het meest veelzijdige item uit onze kledingkast. Naast het feit dat je het stukje stof modieus rond de nek kunt draperen, kun je er namelijk nog veel meer kanten mee op. We vertellen je vijf manieren om deze zomer je sjaal op een andere manier te stylen.

Klassieke scarf top

Deze manier van een sjaal als top dragen, zien we veruit het meest. Niet zo gek, want het is verassend simpel om deze look te creëren. Het enige wat je hoeft te doen, is de sjaal van punt tot punt dubbelvouwen en achter je rug dichtknopen. Trek er een mooie linnen blouse bij aan en je hebt de ultieme zomerlook te pakken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chang Liu (@misschangeychang)

Halter scarf top

Voor deze look wil je je grootste zijden sjaal uit de kast vissen. Je hebt tenslotte wel wat oppervlak nodig om je buste netjes te bedekken. Knoop de sjaal om je nek om een ​​gedrapeerd silhouet te creëren en vorm ‘m vervolgens tot het gewenste model. Om een beetje zekerheid te krijgen dat alles op zijn plek blijft, kun je de onderkant in je favoriete jeans stoppen of ‘m dragen met een mooie blazer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DEMIE 🤎 (@souldems)

 

Bra top

De bra top kun je op verschillende manieren knopen. Je kunt ervoor kiezen om een strapless variant te creëren (maak hiervoor een enkele knoop aan de achterkant) of om er echt een BH-vorm van te maken (hiervoor knoop je de uiteindes tussen het decolleté aan elkaar). Hoe je deze leuk kunt combineren? Blaas een tweedelig pak nieuw leven in door je blouse te verwisselen voor een felgekleurde bra top! Zo is je look zowel zakelijk als speels.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @fashionjunkie0212

Head scarf

De head scarf is de ideale manier om een slechte haardag te maskeren en tegelijkertijd een trendy seventies vibe te creëren. Vouw het sjaaltje in een driehoek en leg het met de lange kant over je hoofd tot halverwege je voorhoofd. Pak nu de twee punten van het sjaaltje en breng die naar achteren. Vervolgens maak je een stevige knoop. Klaar voor de zomer!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kezia Rose Cook (@keziacook)

Vintage head scarf

Wil je de show stelen en helemaal chic de friemel voor de dag komen? Draag dan je sjaal à la Audrey Hepburn en combineer het vervolgens met een zonnebril. Als je deze look aandurft, kun je vrijwel elke outfit omtoveren tot iets bijzonders. Het is ook de simpelste manier van een sjaal knopen, want je kunt vrij weinig fout doen. Wel handig om het naderhand even vast te zetten met een schuifspeldje!

Welke gelegenheid je ook hebt: met deze vijf manieren om je sjaal op een ander manier te stylen, ben jij de hele zomer on trend. Zoals je ziet, zijn vooral sjaals van satijn of zijde met en gezellig patroontje favoriet bij de influencers op onze feed. Op deze manier vrolijk je elke outfit binnen een handomdraai op. Dat wordt knopen!

Bron: In style | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws