De beauty habits van Emilia Clarke

De skincare-routine van de actrice is verrassend simpel.

The Fashion Awards 2019 - Arrivals

Ze speelde de hoofdrol in Game of thrones, heeft vier Emmynominaties op haar naam staan en is ambassadeur van Clinique. In de nieuwste Marie Claire vertelt actrice Emilia Clarke over make-up, skincare en me-time.

Skincare routine

Wie Emilia Clarke al een tijdje volgt – in series, in films of op Instagram – heeft vast wel gezien dat ze een prachtige huid heeft. Ze neemt haar skincare dan ook heel serieus. "Sinds mijn dertiende reinig en moisturize ik mijn huid twee keer per dag. Het is voor mij net als tandenpoetsen: ik doe het zonder erover na te hoeven denken."

En wie nu denkt dat de actrice een skincare van minstens tien stappen volgt, heeft het mis. Ze houdt het juist graag simpel, zeker in de ochtend. "Ik reinig mijn gezicht met de Cleansing Balm van Clinique en breng daarna de Clarifying Lotion en de Mositure Surge crème aan. Daarna doe ik tien minuten yoga met een sheet mask op – ik ben graag time efficient met dat soort dingen."

Op haar mooist

Voor een première of red-carpet moment wil Emilia wel uitpakken met make-up, maar doorgaans doet ze dat eigenlijk niet. Zo stelt ze dat haar dagelijkse make-uplook heel simpel is. "Ik gebruik een tinted moisturizer of foundation, dan wat oogschaduw, eyeliner en mascara, en – als ik in de mood ben – wat lippenstift. En soms nog wat extra Moisture Surge in plaats van highlighter, voor een mooie glow."

Als actrice – zeker een van het caliber van Emilia – sta je vaak op de red carpet, maar dat is niet eens het moment waarop ze zich het mooist voelt. "Dat is wanneer ik met mijn vrienden ben", vertelt ze daarover. "Voor hen doe ik meer mijn best dan voor wie dan ook - of we nu uit eten gaan, naar een bar of een feestje."

Meer lezen? In de nieuwste Marie Claire vertelt Emilia hoe ze haar lokken verzorgt, wat haar go-to look is voor de rode loper en hoe me-time er voor haar uitziet. Nu in de winkel! 

Beeld: NL Beeld/BrunoPress