Korte broek naar werk? Zo draag je die stijlvol en chic

4 fijne looks die je eenvoudig kunt kopiëren!

Het kortebroekenweer is eindelijk daar, en dat betekent een hoop breezy en korte outfits. Maar hoe kleed je je luchtig én work appropriate? We hebben wat fijne inspiratie gevonden!

Tijd voor de korte broek

Zomerkleding naar je werk is altijd tricky, want wat is wel toegestaan en wat niet? Als je geen kledingvoorschriften hebt, is in principe alles toegestaan mits het professioneel is. Gelukkig is de korte broek op verschillende manieren te stylen, van klassiek met een mooie blouse en instappers tot borrel chic met een topje en een paar muiltjes. Met de volgende outfits zit je altijd goed!

1. Klassiek met kleur

De bermuda short is dit seizoen onmisbaar in je kast en is perfect voor naar je werk. Door de lengte staat hij altijd classy, zonder dat je een te korte broek draagt. Combineer hem net als Francesca Saffari met een kleurrijke top en een paar sandalen voor een klassieke look.

2. Casual chic

We zijn dol op een gilet, al is het alleen maar omdat je hem overal mee kan combineren. Met een pantalon, een momjeans en zelfs denim shorts. We zijn dol op deze combinatie van Marina Torres!

3. Met een blazer

Als je voor je werk een nette outfit zoekt, kan een lange blazer je helpen om de korte broek een stuk formeler te maken. Draag 'm net als Emmanuelle Koffi met een lange witte blazer en een gestreept shirt, voor een effortlessly chic outfit.

4. Ton sur ton

Met een denim short in je kast kun je eigenlijk alle kanten op, zo ook in combinatie met een spijkerblouse. Mooi met bruine en lichte tinten.

Linnen en streepjes

Twijfel je of je korte broek wel geschikt is voor het werk? Onthoud altijd dat te korte broekjes misschien minder professioneel staan (en nog belangrijker: na een lange warme dag ook niet zo fijn meer zitten). Kies daarom voor stoffen zoals linnen en katoen, want die zijn veel luchtiger. Combineer het met een shirtje met streepjes of een bijpassende co-ord en je bent klaar om het warme weer te trotseren.

Bron: Who What Wear | Beeld: NL Beeld