Een bucket hat mag ook deze zomer niet in je garderobe ontbreken

Het lijkt erop dat de '90s-inspired trend nog lang niet uit de mode raakt.

Copenhagen Fashion Week - Street style

De bucket hat-trend is still going strong. Nadat het 90's item enkele jaren geleden een comeback maakte, lijkt het met de zomer populairder te worden. En we snappen het. Niet alleen beschermt het je hoofd tegen de zon, maar het maakt ook elke outfit extra stijlvol.

Inspiratie

Het is altijd een beetje gissen hoe een trend z'n weg terugvond naar de harten van het modeminnende publiek. Ons geld zetten we in ieder geval in op Rihanna. De zangeres werd een aantal jaar geleden in een Prada bucket hat gespot toen ze in New York was, en daarna droeg ze ook nog andere exemplaren naar andere gelegenheden. Uiteraard rockte ze de look. Niet alleen omdat ze Rihanna is – haar staat alles – maar ook omdat het hoedje veel gezichtsvormen flatteert.

Na Rihanna spotten we ook andere celebs met het vissershoedje, waaronder Hailey Bieber. En influencers zijn ook al een tijdje om, zoals Leonie Hanne, Lucy Williams en Emma Leger. Benieuwd hoe zij de trend dragen? Wij speurden Instagram af.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Emma Rose (@emmaleger)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Susie Lau (@susiebubble)

Veelzijdig

Een bucket hat kan op veel manieren gedragen worden. De meeste mensen kiezen ervoor om het in de zomer te dragen, vanwege z'n zonwerende functie. Al kun je het ook prima dragen in andere seizoenen. Zeker de exemplaren in minder felle kleuren kunnen een herfst- of winteroutfit wat speelser maken!

Beeld: NL Beeld/BrunoPress, Instagram