Haal het beste uit jouw buitenruimte met onze tips 

De buitenruimte is de ideale plek om te ontspannen, te genieten van de natuur en tijd door te brengen met vrienden en familie. Of je nu een grote tuin, een balkon of een klein terras hebt, er zijn veel manieren om het beste uit jouw buitenruimte te halen. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om jouw buitenruimte om te toveren tot een oase van rust en ontspanning. 

Maak gebruik van planten en bloemen

Planten en bloemen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze zorgen ook voor een gezellige sfeer en een natuurlijke uitstraling. Kies voor planten die passen bij de grootte van jouw buitenruimte en het klimaat waarin je woont. Als je een klein balkon hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor hangende planten of een verticale tuin. Als je een grote tuin hebt, kun je kiezen voor een mix van struiken, bomen en bloeiende planten. 

Creëer een zitgedeelte

Een zitgedeelte is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van je buitenruimte. Of je nu een picknicktafel, een loungebank of een paar stoelen en een tafel hebt, zorg ervoor dat je een comfortabele plek hebt om te zitten. Voeg wat kussens en dekens toe om het nog gezelliger te maken en creëer een schaduwrijke plek met een parasol of een zonnescherm. 

Maak gebruik van verlichting

Verlichting kan de sfeer in jouw buitenruimte enorm verbeteren. Kies voor warme en gezellige verlichting zoals lantaarns, lichtslingers of kaarsen. Zorg ervoor dat je voldoende verlichting hebt om veilig te kunnen rondlopen in jouw buitenruimte, vooral 's avonds. 

Zorg voor privacy

Als jouw buitenruimte grenst aan die van jouw buren of als er veel mensen langslopen, kun je ervoor kiezen meer privacy te creëren, zo kan je kwalitatieve schuttingen kopen of heggen en planten toevoegen. Kies voor planten die snel groeien en veel blad hebben, zodat je snel meer privacy hebt. Zo kan je in alle privacy van jouw tuin genieten, als je erg op je privacy gesteld bent, dan zal je merken dat dit ervoor kan zorgen dat je meer van je tuin gebruik zal maken.   

Tip: Meer privacy toevoegen, meer inspiratie vind je hier

Maak gebruik van kleur

Kleur kan jouw buitenruimte een vrolijke en speelse uitstraling geven. Kies voor kleurrijke kussens, bloempotten, planten en decoraties om jouw buitenruimte op te fleuren. Als je niet houdt van felle kleuren, kun je ook kiezen voor rustige kleuren zoals wit, grijs en beige. 

Maak gebruik van accessoires

Accessoires zoals kussens, plaids, windlichten, kaarsen, vazen en beelden kunnen jouw buitenruimte persoonlijkheid en karakter geven. Kies accessoires die passen bij jouw stijl en smaak en varieer hierin om jouw buitenruimte steeds een nieuwe uitstraling te geven. 

Maak gebruik van een buitenkeuken

Een buitenkeuken is de perfecte manier om jouw buitenruimte nog gezelliger te maken en te genieten van het buitenleven. Met een buitenkeuken kun je heerlijke maaltijden bereiden en genieten van een gezellige barbecue of een diner in de buitenlucht. 

Beeld: Ahmed ツ (Pexels)