Deze twee haarproblemen zien we momenteel het meest

Plus hoe je ze het beste kunt aanpakken!

Het hele jaar door kun je haarschade oplopen, maar de zomer vormt een extra risico. Niet alleen voor je huid zijn uv-stralen schadelijk, ze doen ook weinig goeds voor je haar – en dan hebben we het nog niet gehad over zout water, chloorwater of luchtvochtigheid.

Haircare

In de zomer smeren we trouw SPF op onze huid (iets wat we natuurlijk ook braaf doen tijdens de andere seizoenen, of in ieder geval proberen). Maar net zo belangrijk is het dat we onze lokken beschermen en voorbereiden op de zon (en de hittestylingtools die we zo graag gebruiken). Ondanks alle moeite lukt dat alleen niet altijd even goed. De volgende twee problemen zien we momenteel dan ook regelmatig. But don't you worry, want ze zijn makkelijk aan te pakken.

Probleem: Je haar is droog en beschadigd

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je haar krijgt veel te verduren. Heerlijk zonnen? Zonder bescherming kunnen die uv-stralen voor veel schade zorgen, waardoor je haar kan splijten, en het dof, droog en pluizig kan worden. Heerlijk gedoucht? Klaarmaken voor een feestje? Grote kans dat je met hitte tools je haar gaat stylen. Je hoeft geen afgestudeerd tricholoog te zijn om te weten dat ook dat niet goed is voor je lokken. Ze kunnen er droog en beschadigd van raken.

De oplossing

De zon vermijden en geen hitte tools gebruiken? Dat is natuurlijk mission impossible. En dat hoeft gelukkig ook niet. Het zit 'm allemaal in de juiste bescherming. We raden hiervoor graag twee producten uit de Wella Deluxe-productlijn met Kerashield 5 aan.

De Volume & Protection Haarmousse beschermt net als alle andere producten uit de Wella Deluxe lijn tegen vijf schadefactoren: uv-stralen, stylinghitte, droogheid, dofheid en vocht – waardoor droog, beschadigd én pluizig haar voorkomen kan worden. De ultrasterke volumegevende haarmousse (waarmee je 24 uur lang de perfecte styling kunt behouden) is geformuleerd met vitamine B5 en jojoba-olie.

Wella Deluxe Wonder Volume & Protection haarmousse 200 ML - €6,39.

Ter aanvulling van de mousse raden we ook de Wella Deluxe Wonder Volume & Protection Haarspray aan. Het kent dezelfde voordelen als de haarmousse: de ultrasterke volumeverhogende haarspray beschermt tegen vijf schadefactoren en is ook geformuleerd met vitamine B5 en jojoba-olie, waardoor uitdroging wordt voorkomen en het haar glanst. Hallo prachtige, volumineuze lokken!

Wella Deluxe Wonder Volume & Protection Haarspray 250 ML- €6,39.

Probleem: Je haar is kwetsbaar 

Wanneer je haar kwetsbaar is, raakt het vaak binnen no-time beschadigd. Kwetsbaar haar is broos en breekbaar. Je kunt hierdoor snel last hebben van gespleten haarpunten of zelfs haar dat afbreekt. Hittetools en de zon zijn opnieuw de boosdoener, maar ook wanneer je driftig je haar borstelt kun je je haar kwetsbaar maken. En dat is natuurlijk niet wat je wilt.

De oplossing

Om te voorkomen dat je haar broos wordt, kun je heil vinden in de Wella Deluxe haaroliën: de Wella Deluxe Rich oil en de Wella Deluxe Light oil. Deze oils zijn rijk aan voedende oliën, waardoor het tig voordelen heeft: het is anti-breuk, het voedt, het beschermt tegen uv-straling, het zorgt voor een zacht gevoel, het maakt kammen makkelijker, het ontwart, het werkt als anti-pluis, het geeft glans en het maakt je haar handelbaarder. Bovendien is de formule lekker licht: je haar absorbeert het snel waardoor je niet achterblijft met kleverige lokken. Tot wel drie dagen zorgen de oils voor intense glans en verzorging.

Wella Deluxe Rich Oil & Wella Deluxe Light oil: €9.99.

Beide oils doen wonderen voor je haar, maar welke kun jij het beste gebruiken? De Wella Deluxe Rich Oil is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van droog en beschadigd haar. Het is bevat avocado-, kokos- en camellia tea tree olie die de haren van binnenuit voeden. Je kunt het gebruiken als conditionerings-, styling- en afwerkingshulpmiddel dat ook nog eens lekker ruikt. De Wella Deluxe Light oil leent zich perfect voor normaal tot fijn haar. Ook deze olie is verrijkt met avocado- en camellia tea-tree olie dat de lokken van binnen hydrateert. Deze haarolie is – zoals de naam al verklapt – lekker licht, waardoor het je lokken niet verzwaart of berooft van volume. Wel maakt het je haar lekker zacht, zorgt het voor glans en voorkomt het pluis!

Alle producten van Wella Deluxe zijn exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister, Etos en Da. 

Beeld: Wella, Jordy Brada