Chantal Janzen: ‘Hoog tijd dat de loonkloof niet meer aanwezig is’

'Idioot als een vrouw minder betaald krijgt dan een man voor exact hetzelfde werk.'

Onfeministisch‘ wanneer een man voor een vrouw betaalt op een date? “Helemaal niet'”, vindt Chantal Janzen. ”Maar wel dat het gros van mannen nog steeds meer verdient dan vrouwen die hetzelfde werk doen”, laat de presentatrice en zangeres in een feministisch statement op haar Instagram-pagina weten.

‘Idioot’

“Wat het feminisme simpel gezegd wil is dat alle ongelijkheid verdwijnt, want dat is natuurlijk hoe het zou moeten zijn”, begint Chantal haar verhaal op Instagram. Zo vindt ze het hoog tijd dat de loonkloof niet meer aanwezig is, en het ‘idioot’ als een vrouw minder betaald krijgt dan een man voor exact hetzelfde werk. “Wat zou het toch fijn zijn als vrouwen en mannen niet alleen als gelijke worden gezien, maar ook zo worden behandeld en zich ook zo voelen”, stelt ze in de caption van haar bericht.

Schop onder je kont

“Veel vrouwen, mensen, moeten zichzelf eens heel snel een schop onder hun kont geven en onze rechten als vanzelfsprekend gaan zien, want dat is hoe het is”, vervolgt ze. “Geloof in jezelf en in je kwaliteiten, laat je niet afschepen als je bepaalde eisen hebt, kap met het accepteren van maffiosi-praktijken in je werkveld, stop diegene als je wordt toegesproken op een badinerende toon en laat je niet piepelen met een op het laatste moment tòch niet kloppend contract. Hup, effe stevig die zomer in, popjes. Ga ervoor en kom voor jezelf op.”

Gelijk op

Ook zegt Chantal het niet per se ‘onfeministisch’ te vinden wanneer een man voor een vrouw betaalt bij een date. “Als je dat maar niet laat doen omdat hij nu eenmaal een man is. Als je een gay stel bent trakteer je elkaar ook, en daarbij speelt gender totaal geen rol, dus waarom bij ons dan wel?” stelt ze. “Laat hem lekker trakteren maar trakteer hem ook.”

Bron: RTL Boulevard, Instagram @chantaljanzen.official | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws