Is het mogelijk om verschillende huidproblemen tegelijkertijd aan te pakken? 

Rosacea, vergrote poriën, acne: het zijn enkele huidproblemen die mensen liever arm dan rijk zijn. Bij Cosmetique Totale behandelt huidtherapeut Julie van Oord cliënten hiervoor.  Met succes. “Mensen staan versteld hoe goed hun huid er na vier weken al uitziet.” 

Julie heeft al zes jaar ervaring als huidtherapeut en werkt sinds drie jaar bij huidverzorgingskliniek Cosmetique Totale. Hier boekte ze al vele successen bij mensen die om de meest uiteenlopende huidproblemen bij haar terechtkwamen. Natuurlijk danken de cliënten die resultaten aan Julie’s expertise, maar ook aan ZO Skin Health, een merk met huidverbeteringsproducten dat Julie zelf introduceerde bij de kliniek. “Ik werkte al met ZO Skin Health en wilde deze producten graag blijven gebruiken. Ik heb zulke fijne ervaringen met deze producten en hiermee kan ik resultaat garanderen aan mijn klanten. Als een soort trial mocht ik ermee aan de slag gaan. Toen collega’s zagen dat het supermooie resultaten gaf, zijn we het in alle praktijken gaan gebruiken.” 

Huidtherapeut Julie van Cosmetique Totale.

Protocol op maat 

Of je nu last hebt van rosacea, couperose, acne, pigmentvlekken of fijne lijntjes, met ZO Skin Health is het mogelijk om verschillende problemen tegelijkertijd te tackelen. Het is de missie van het merk om de huid in z’n geheel gezond te maken. 

Voor je als cliënt aan de slag gaat met de producten, krijg je eerst een uitgebreide huidanalyse in de kliniek. “Zo kunnen we precies zien wat er met de huid aan de hand is”, legt Julie uit. “Aan de hand van de huidanalyse maken we een protocol op maat, waarin staat welke producten iemand het beste kan gebruiken. Mensen gaan dan eerst thuis zes à twaalf weken met de producten aan de slag voordat we überhaupt met een eventuele laserbehandeling of peeling starten.” 

Welke producten iemand voorgeschreven krijgt, hangt af van het probleem. Maar elk behandelplan bestaat uit een basis waar iedere huid baat bij heeft. Het eerste deel bestaat uit het reinigingsprotocol ‘Getting Skin Ready’. “Dit is gericht op het versnellen van de huidcyclus, maar pakt ook de talgproductie aan, waardoor de rest van de producten ook weer beter kunnen inwerken.” Andere producten die samen de basis vormen zijn Daily Power Defense serum en een goede SPF. “Deze producten zijn goed voor je huid, ongeacht of je huidveroudering of een aandoening wilt aanpakken. Vervolgens kun je deze skincare-routine naar wens uitbreiden.” 

De meeste mensen komen met één specifiek huidprobleem naar de kliniek, maar tijdens de huidanalyse komen vaak meerdere problemen aan het licht. “Met de andere producten die je kiest voor je protocol kun je verschillende huidaandoeningen tegelijkertijd aanpakken. Mensen staan echt versteld hoe goed hun huid er na vier weken al uitziet.” 

Combineren met een peeling 

Een populaire behandeling in de kliniek is de 3 step peeling. Hiermee kunnen problemen als acne en rosacea behandeld worden, maar het wordt ook ingezet om grove poriën en fijne lijntjes te verminderen en om schade door de zon te herstellen. Ook voor deze behandeling geldt: cliënten beginnen eerst thuis met de producten van ZO Skin Health. “Zes weken voor de peeling gaan mensen thuis met de producten uit hun protocol aan de slag om de huidbarrière te herstellen, die vaak niet meer in balans is. Gedurende deze periode worden de huidcellen bovendien klaargestoomd voor de peeling. Door het protocol – dat vaak ook een retinolproduct bevat – wordt de celdeling van de huid vernieuwd en versneld, waardoor je ziet dat die cellen veel krachtiger en steviger worden. De huid krijgt een mooiere glans, voelt steviger en de poriën zijn fijner. Na die zes weken kan de huid een peeling beter verdragen.”

Naast een salonpeeling is het ook mogelijk om een thuispeeling te doen. “Radical Night Repair kun je prima thuis gebruiken als je het protocol van ZO Skin Health al een tijdje gebruikt. Het is een heel mooi product voor verfijning van de poriën, fijne lijntjes en versteviging van de huid. Het geeft de huid een enorme boost om te vernieuwen waardoor je een mooie glow op de huid krijgt.”

Of je nu de thuis of de salonpeeling van ZO Skin Health gebruikt, na zo’n peeling is het belangrijk dat je de huid daarna extra beschermt tegen Uv-licht. “Het belangrijkst is dat je na een behandeling niet gaat zonnebaden en dat je heel consequent zonnebrand aanbrengt – iedere twee uur smeren. Zowel buiten als binnen, want ook binnen kun je te maken hebben met Uv-licht vlakbij een raam of blauw licht (HEV-licht) dat uit computer- en telefoonschermen komt. Bescherm je de huid niet, dan werkt dit als stressfactor, waardoor je pigmentvlekken en zonneschade kunt krijgen.”

De voordelen van minerale make-up 

Naast het volgen van een passend protocol (ook ná de behandeling, om het gewenste resultaat te behouden) kan ook het gebruik van de juiste make-up een verschil maken. Veel mensen willen namelijk graag een kleurtje in hun gezicht, zonder dat zij te maken krijgen met de zonneschade van UV-licht. “Wij gebruiken dan de minerale make-up van Colorescience, die heel mooi aansluit bij ZO Skin Health”, vertelt Julie. Deze make-up is gemaakt op basis van mineralen. “Net als ZO Skin Health kan Colorescience de huid op de lange termijn verbeteren.” En de cosmetica bevat geen chemicaliën, wat een aantal fijne voordelen oplevert. Zo kun je het ook gebruiken na een laserbehandeling of peeling. “Daarom sluit Colorscience dus supergoed aan bij onze behandelingen. Ook mensen met een overgevoelige huid of eczeem kunnen het gebruiken.”

Openingsbeeld: Adobe Stock 

Laatste nieuws