Wat er met je huid kan gebeuren als je een gezichtsmasker niet op tijd verwijdert

Het kan een aantal vervelende gevolgen hebben.

Een gezichtsmasker aanbrengen voelt als een waar pampermomentje, maar van pampering blijkt weinig sprake te zijn als je ‘m te lang laat zitten. Een dermatoloog legt het uit.

Verstopte poriën

Alweer een tijdje geleden deelde het Deense topmodel Helena Christensen met het blad Hello! Magazine dat zij haar huid gezond houdt door af en toe een hele dag een gezichtsmasker te dragen. Het is volgens een Britse dermatoloog echter helemaal niet aan te raden. “Een masker te lang dragen kan je huid uitdrogen of je poriën verstoppen.”

Op tijd verwijderen

Vaak staat er op de verpakking wat de maximale tijd is om het masker op je gezicht te laten intrekken. Hoewel het niet veel kwaad kan om daar enkele minuten vanaf te wijken, is het niet raadzaam om er de hele dag mee te lopen of mee te slapen.

Wanneer je bijvoorbeeld een zuiverend masker te lang op je huid laat zitten, kan het zijn dat je de natuurlijke oliën van je huid verwijdert en daardoor droogt je huid uit. En wanneer je een hydraterend masker te lang laat zitten, verstop je hiermee juist weer je poriën. En dat kan uiteindelijk weer leiden tot puistjes.

Verder is niet alleen de tijd belangrijk, maar ook het aantal keer dat je een masker gebruikt. Door elke dag een masker te gebruiken wordt de huid niet beter, maar eerder slechter.

Bron: Happy in Shape | Beeld: 13 going on 30 

Laatste nieuws