Wat het betekent als je droomde dat je een baby kreeg terwijl je niet zwanger bent

Je kunt natuurlijk een enorme kinderwens hebben en daarom over een baby dromen, maar in veel gevallen is de baby slechts een metafoor.

Een zwangere vrouw die droomt over haar bevalling? Dat klinkt als een logische droom. Maar wat betekent het als je over een baby droomt terwijl je helemaal niet zwanger bent?

Een metafoor

We vinden het meer dan logisch dat een zwangere vrouw over haar nog niet geboren kindje droomt. Die droom is makkelijk te verklaren. Maar ook vrouwen die helemaal niet zwanger zijn, kunnen dromen over een baby krijgen. Het gebeurt bij vrouwen die een kinderwens hebben. In dat geval neemt hun onderbewustzijn het in de droom over.

Daarnaast kan de baby in je droom ook een metafoor zijn die staat voor een nieuwe ontwikkeling in je leven – of je hebt eerder die dag een film over baby’s gezien, zo simpel kan het soms ook zijn.

Als je niet zwanger bent en dat ook niet wilt worden, kan een droom over een baby ook betekenen dat je veel stress ervaart. Een baby krijgen is iets heel moois, maar het kan ook veel stress met zich meebrengen. Daarnaast kan een baby ook symbool staan voor andere zaken. Met name de kenmerken van de baby staan dan voor een gebeurtenis of angst in je leven.

Huilende baby

Droomde je over een huilende baby? Dan kan het betekenen dat jij zelf degene bent die hulp nodig heeft, maar dit niet zo goed kan duidelijk maken.

Je houdt een baby vast

Deze droom kan weerspiegelen dat je graag je eigen kinderwens in vervulling wilt laten gaan, maar het kan ook betekenen dat je het fijn vindt om voor anderen te zorgen.

Je droomt over een kwaadaardige baby

Dit soort dromen geven vaak weer dat er een verandering aankomt, eentje waarvoor jij angstig bent. Ook kun je over een evil baby dromen als je bang bent dat er binnenkort iets misgaat in je leven.

Je droomt dat je baby gewond raakt

Een heftige droom die symbool kan staan voor iets heftigs. Zo komen dit soort dromen vaak voor bij mensen die pas iemand zijn verloren.

Je droomt over een adoptiekindje

Deze droom is opnieuw een metafoor. Het geeft vaak weer dat je ergens mee bezig bent waar je heel veel passie voor hebt. Bijvoorbeeld een project op het werk.

Bron: Healthline | Beeld: Amanda Alvarado (pexels)