Marie Claires weekendtips

Weer genoeg leuks te doen!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Bezoek MOOD Garden

De kans is groot dat jij tijdens een bezoek aan een prachtige tuin of natuurgebied helemaal tot rust kwam. Bloemen en planten hebben een positief effect op ons, maar in grote steden is het soms moeilijk te ervaren. Al kun je daar dit weekend verandering in brengen in Amsterdam, daar opent bloemenbureau Holland de MOOD GARDEN een gigantische kas van 270m2 vol weelderig groen. De kas is verdeeld in vier verschillende zones dien inspelen op verschillende gemoedstoestanden.

Wanneer:

2, 3 en 4 november.

Waar: 

RAI Amsterdam | Europaplein 24, Amsterdam (Europaplein-zijde).

Kijktip: A Tool for Change

In de documentaire A Tool for Change komt naar voren dat we heel creatief kunnen zijn op het gebied van duurzaamheid en mode, manieren die verder gaan dan minderen met je modeconsumptie. In de docu, een initiatief van de Sustainable Fashion Gift Card, geproduceerd door MUMSTER, laten negen oprichters van opkomende mode- en lifestylemerken zien hoe zij dat doen.

Waar: 

Te bekijken op de website van Sustainable Fashion Gift Card.

https://www.youtube.com/watch?v=mQ1y5Mux-mg

Maak een muziekwandeling

Het is momenteel niet echt wandelweer, maar we hopen dat het weekend de zon toch nog even doorbreekt. Mocht je in dat geval willen wandelen? Ga dan muziekwandelen met de nieuwe app Off-Track, van componist en ondernemer Sophie Jurrjens. Met de app ervaar je jouw wandelroute op een heel andere manier; de muziek is speciaal gemaakt voor de omgeving. Momenteel zijn er tien muziekwandelingen in Amsterdam te lopen.

Kijk de Mart Visser documentaire mét Mart Visser in zijn headquarters

Niet dit weekend al te bekijken, maar wel leuk om vast in de agenda te zetten: op 6 november gaat de documentaire Mart Visser in première in DeLaMar. Hoewel de docu over het leven en de carrière van de couturier die dag alleen voor genodigden te bekijken is, host de designer op 15 en 16 november ook private viewings in zijn headquarters! Vooraf verwelkomt Mart zijn gasten met een persoonlijke uitleg over de documentaire en daarna kun je kijken naar de hoogtepunten van zijn carrière: van coutureshows tot prêt-à-porter collecties en samenwerkingen met grote bedrijven.

Wanneer:

15 en 16 november, om 18:30.

Waar:

Mart Visser HQ | Luchtvaartstraat 1a, Amsterdam.

Meer kijktips

We noemden net natuurlijk al enkele kijktips, maar met regenachtige weersvoorspellingen willen we je ook de volgende parels niet onthouden. Op myLum kijk je nu de serie As Long as We Live. De serie met een erotisch tintje gaat over een moeder die door haar ingedutte huwelijk de spanningen van vroeger mist. Alles verandert wanneer een jonge mannelijke au pair hen komt helpen met het gezin.

https://www.youtube.com/watch?v=aCUkQF4_Cd8

Daarnaast kun je ook op andere streamingsdiensten weer veel leuks bekijken. Op Netflix kun je nu Baywatch, Money Monster, Carrie, Baby Driver en Six Feet Under bekijken. Op HBO Max kun je sinds deze week het tweede seizoen van The Gilded Age streamen en Videoland voegde Soof 3 toe aan diens aanbod.

Openingsbeeld: NL Beeld