Vloeibaar, poeder of crème: deze concealer werkt het beste bij fijne lijntjes

Het laatste wat we willen, is dat make-up onze plooitjes juist accentueert.

Beautiful blond woman applying concealer around eyes

Het liefst behouden we altijd die jeugdige uitstraling, maar helaas zijn de eerste tekenen van huidveroudering vanaf een bepaalde leeftijd onontkoombaar. Ben jij in de fase dat de eerste fijne lijntjes zich beginnen te vertonen? Geen zorgen; je dient alleen je make-uproutine ietwat aan te passen – vooral als het op concealer aankomt! Experts geven uitleg.

Concealer voor de rijpere huid

''Vloeibare, hydraterende concealers werken veel beter voor de rijpere huid dan droge, matte of crème producten'', legt make-upartiest Jen Cayle Gaum aan She Finds uit. ''Hoewel ze vlekjes, acne of andere oneffenheden perfect kunnen bedekken, kan het onbedoeld de aandacht vestigen op rimpels. Droge of matte producten zoals poeder zullen zich namelijk juist in fijne lijntjes nestelen, waardoor de rimpeltjes alleen maar benadrukt en zichtbaarder worden", legt ze uit. Willen we niet!

Doseren

Wanneer je op een leeftijd bent dat je te maken krijgt met fijne lijntjes, is het dus beter om een vloeibare concealer te gebruiken. Dat gezegd hebbende, benadrukt make-upartiest Vivi Mintara dat je altijd minder vloeibare concealer hoeft te gebruiken dan je denkt om je look te perfectioneren. "Als het gaat om het aanbrengen van de concealer, begin dan met een dunne laag", zegt ze. Als dit vlekjes of andere oneffenheden niet volledig bedekt, breng dan nog een laagje aan en blijf de kleur opbouwen", voegt ze eraan toe.

Aanbrengen

Mintara raadt aan om, als je concealer op je huid aanbrengt, dit altijd te doen met een mini-beautyblender. Hoewel penselen volgens haar geweldig zijn voor het aanbrengen van foundation, wijst ze erop dat ze kleine strepen kunnen achterlaten als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. ''Kleine beautyblenders kunnen alle kleine oneffenheden bereiken en zorgen voor een volledige dekking.''

Ze adviseert om – dus maar een heel klein beetje – concealer op de blender aan te brengen, dit op de donkere gebieden te deppen en deze vervolgens in een cirkel rond het gebied naar buiten te blenden. Zo bereik je volgens de expert de juiste dekking zónder dat het product in je lijntjes blijft zitten en deze daarmee juist accentueert.

Bron: She Finds | Beeld: Adobe Stock