7 x Hier wil je op reis volgend jaar

7 ultieme vakantiebestemmingen voor op je bucketlist 

Zo tegen het eind van het jaar, is het het ideale moment om je inspiratie te geven voor je vakantie van het volgende jaar. Heel wat reisjes worden namelijk in januari gepland! Dus hoog tijd om je bucketlist er weer bij te pakken of wat nieuwe reisideeën op te doen. Weet jij al waar je naartoe wilt in 2024? Wij geven je heel graag samen met WeAreTravellers wat tips om bij weg te dromen en wie weet staat in dit lijstje wel jouw volgende vakantiebestemming te pronken! 

  1. Canada

Bij wie staat deze bestemming niet op de bucketlist: Canada! Je vindt er spectaculaire meren, indrukwekkende bergen, je kan er waanzinnige roadtrips maken, de kans is groot dat je er waanzinnig wildlife tegen komt en in West-Canada rij je gemakkelijk van highlight naar highlight. Dit is echt zo’n bestemming waar je ooit wilt zijn geweest. Helemaal als je een beetje van ruige natuur en roadtrippen houdt! Start je reis bijvoorbeeld in Vancouver en rij via plekken als Whistler, Jasper National Park, Joffre, Clearwater en Banff naar Calgary of Edmonton. Een ultieme roadtrip gegarandeerd! 

  1. Griekenland

Geen behoefte om al te ver op reis te gaan, maar wil je wel gegarandeerd een fijne vakantie beleven? Dan kunnen we onze all-time favoriet Griekenland aanraden, dankzij de vele eilanden mag je dit land ook wel het Indonesië van Europa noemen. Wie een wat avontuurlijkere vakantie wilt, gaat er eilandhoppen. Maar je bent ook zeker niet de enige die het allerliefst naar veel gefotografeerd Santorini gaat. Ook eilanden als Zakynthos, Kreta en Lefkas blijven heerlijk! 

  1. Zuid-Afrika

Wat is nou nog gaver dan in het nieuwe jaar op safari gaan? Oog in oog staan met leeuwen, giraffes en ander wildlife. Niets zo magisch als tijdens zonsopgang of zonsondergang de Big Five spotten op een Afrikaanse bestemming. Prachtige plekken voor een safari vind je uiteraard in Zuid-Afrika en dit is bovenal ook een ultieme bestemming om een mooie afwisselende rondreis te maken. Ga bijvoorbeeld naast Kaapstad naar Hluhluwe-Imfolozi Park, Swaziland, Zuid-Drakensbergen, het Krugerpark, de Panoramaroute en Johannesburg. In 1 a 2 weken kun je echt gigantisch veel zien en ontdekken! 

  1. Mexico

Als er één bestemming populair is de afgelopen tijd, dan is het Mexico. Niet zo gek ook want je vindt er heerlijke kustplaatsen als Tulum (waar het trouwens barst van de hippe hotspots), maar ook fijne eilandjes als Isla Holbox of Isla Mujeres. Maar ook kun je er machtig mooie maya tempels boeken (hallo wereldwonder Chitzen Itza!), maar ook wat minder bezochte plekjes als Laguna Bacalar wil je hier niet missen. 

  1. Japan

Wil je een bestemming bezoeken die compleet anders is dan wat je thuis kent? Reis af naar Japan! Hier beleef je gegarandeerd een onvergetelijke cultuurshock, in positieve zin! Het indrukwekkende Tokyo wil je er gezien hebben, maar wie gek is op tempels reist natuurlijk af naar het mooie Kyoto en ook het moderne Osaka als de imponerende Mount Fuji wil je zien. 

  1. Azoren & Madeira

Nog een tip voor wie liever in Europa blijft, dan al te ver reist: Portugal! Wist je dat Portugal van de avontuurlijke en ruige eilanden barst? Op de Azoren kun je fantastisch eilandhoppen, ga bijvoorbeeld naar het eiland Sao Miguel en Terceira voor een onvergetelijke reis en maximaal veel highlights. Ben je juist gek op hiken en rauwe natuur? Dan is Madeira dé keuze voor jou! 

  1. Indonesië

Een bestemming die altijd goed is: Indonesië. En dan met name Bali. Of je er nu heen gaat met een reisorganisatie of alles zelf plant. Je gaat in Indonesië zeker een fijne reis beleven. Wat wij zouden aanraden? Een trip naar Bali gecombineerd met een bezoek aan Nusa Penida en Nusa Lembongan. Op de nusa eilanden barst het van de fotogenieke plekken die je ooit wilt hebben gezien, zoek Kelingking Beach maar eens op als je ons niet gelooft!