Marie Claires weekendtips

Of je nu zin hebt om de deur uit te gaan of om thuis te zitten, we got you!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Scoor de oliebollen van Oma Coby

Het doel van de 97-jarige Oma Coby? Zoveel mogelijk oliebollen verkopen. De opbrengst wil ze gebruiken om samen met Stichting De Tijdmachine een ‘Gouwe Ouwe’ feestje te houden voor 1.500 eenzame ouderen. Voor dit partijtje worden de kantines van bejaardentehuizen omgetoverd tot kroegen in jaren ’60 en ’70 stijl. De oliebollen van Oma Coby kun je online bestellen, maar je kunt ze ook op speciale pick-up locaties ophalen (maar dan liever ook eerst online je bestelling plaatsen).

Waar & wanneer: 
Zaterdag 30 december bij Theater Amare in Den Haag.
van 12:00 tot 15:00.
Zondag 31 december bij Tapmarin in Amsterdam.
Van 12:00 tot 14:00.

Bekijk de MOØDe tentoonstelling in het Cobra Museum

Zin om dit weekend rustig aan te doen met een museumbezoekje? Dan zit je bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen goed. Sinds 22 december is hier de tentoonstelling MOØDe van fotograaf Anton Corbijn te zien, oftewel 200 prachtige mode gerelateerde foto’s van onder andere Kate Moss, Alexander McQueen en Naomi Campbell. De tentoonstelling was eerder te zien in het Belgische Knokke-Heist, maar door de toen nog geldige covid-reisrestricties konden weinig Nederlanders de tentoonstelling bezoeken. En speciaal voor de vertoning in Amstelveen, zijn er twintig nieuwe werken toegevoegd.

Wanneer:
Tot en met 12 mei 2024.

Waar: 
Cobra Museum voor Moderne Kunst | Sandbergplein 1, Amstelveen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cobra Museum (@cobramuseum)

Ga kaasfonduen in Jansz. Winter Garden

We schreven al eens over de kaasfondue van SMELT, en aankomend weekend kun je in een nog magischere setting genieten van deze heerlijke fondue. Jansz. en SMELT hebben namelijk de handen in een geslagen om een prachtige wintertuin aan te leggen waar je kunt fonduen. Je kunt kiezen uit drie soorten kaasfondue en krijgt dit geserveerd met vers brood en heerlijke groenten.

Wanneer:
Tot en met 31 december, van 12:00 – 20:00.

Waar: 
Pulitzer Amsterdam | Prinsengracht 232, Amsterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Smelt (@restaurantsmelt)

 

Kijktips

Na de kerstdrukte is het ook fijn om een dagje te nietsen. Doe je dat graag vanaf de bank met een goede serie of film? Dan tippen we graag het drieluik Moordpillen, een serie van Dionne Slagter waarin de YouTuber onderzoekt hoe de wereld van ADHD-pillen in elkaar zit, want veel mensen die niet eens een recept voor deze medicatie hebben, grijpen ernaar. Studenten bijvoorbeeld, om wakker te kunnen blijven om te studeren. De serie is nu te streamen op NPO Start en vanaf 3 januari is wekelijks een aflevering te zien op NPO3.

Ook Netflix breidde diens aanbod afgelopen week weer uit. Je kunt er nu onder andere War: Wrath and Revenge, Ricky Gervais: Armageddon, Pretty Woman en Top Gun: Maverick streamen. Op HBO Max kun je nu het eerste seizoen van Ik weet niet wie je bent en het eerste seizoen van Gweneth vs Terry: The Ski Crash Trail bekijken. Op Prime Video kun je Claw, Amsterdam en Downton Abbey: A New Era bekijken en op Videoland kun je het eerste seizoen van Rijk, Dood en Opgelicht en het eerste seizoen van De Nieuwsquiz zien.

Openingsbeeld: NL Beeld 

Laatste nieuws