Simpele manieren om je metabolisme een steuntje in de rug te geven

Tijd voor een goeie start!

Simpele manieren om je metabolisme een steuntje in de rug te geven

Met de zomer in aantocht willen we ons lekker in ons vel voelen. Veel mensen zijn daarom op zoek naar manieren om hun metabolisme een boost te geven. En dat is vaak makkelijker dan je denkt.

1. Drink groene thee

Volgens een onderzoek dat gepubliceerd werd in de American Journal of Clinical Nutrition, helpt groene thee met vet verbanden. Dit komt omdat het drankje de stof polyfenolen bevat, en dat kan je metabolisme een flinke boost geven, waardoor je vetverbranding wel met 4 procent omhoog kan gaan. Een kopje in de ochtend doet wonderen.

2. Eet meer proteïne en vezels

Veel proteïne eten is goed voor spieropbouw en spierbehoud en vezels bevorderen een goede stoelgang. Maar eiwitten en vezels zijn ook goed voor je metabolisme. Ze bevatten namelijk antioxidanten die je metabolisme stimuleren. Fruit, eieren en havermout zijn uitstekende motoraanjagers.

3. Ontbijt

Eten in een tijdsframe van acht uur is momenteel erg populair, maar het werkt niet voor iedereen. Sommigen blijven het hongerige gevoel houden. In dat geval is het goed om niet aan de in intermittent fasting-trend te doen. Je kunt dan beter in de ochtend wel ontbijten, bovendien brengt het ook nog eens je spijsvertering aan de gang.

4. Doe aan yoga

Onderzoek toont aan dat mensen die 's ochtends yoga beoefenen, gedurende de dag minder stress ervaren, waardoor er minder cortisol wordt aangemaakt – een stofje dat de vetverbranding kan vertragen.

5. Water drinken

Niet genoeg drinken is een enorme boosdoener. Wie niet genoeg water drinkt, kan allerlei vervelende gevolgen ervaren, waaronder dus een vertraagde stofwisseling. Uit onderzoek gepubliceerd in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism blijkt dat de stofwisseling wel met 30 procent toe kan nemen bij mannen en vrouwen die genoeg water drinken.

6. Spice it up

Doe een schepje chilipeper in je groene sap, of voeg een pepertje toe aan je avondeten. Pittige voedingsmiddelen bevatten de stof capsaïcine. Wellicht heb je er nog niet eerder van gehoord, maar dit zorgt ervoor dat je metabolisme met wel 5 procent verhoogd kan worden.

Lifestyle
  • ABDALLA M (Unsplash)