Nieuw denimmerk GUESS JEANS introduceert milieubewuste AIRWASH™-technologie

De nieuwe technologie resulteert in wel 80 procent minder waterverbruik!

Tijdens het tweejaarlijkse Pitti Immagine in Florence worden de tofste projecten gelanceerd op het gebied van (mannen)mode. GUESS JEANS was een van de aanwezigen op het mode-event en liet de Italiaanse stad kennis maken met de nieuwe duurzame GUESS AIRWASH™-technologie.

De nieuwe technologie

Tijdens de Pitti Immagine introduceerde GUESS JEANS, het nieuwe denimmerk van GUESS, een milieubewust alternatief voor stone washing. De zogenoemde GUESS AIRWASH™-technologie wijkt af van het traditionele stone washing, een wastechniek die gebruik maakt van puimstenen, schurende materialen, chemicaliën en veel water om denim een versleten uitstraling te geven.

Met de nieuwe GUESS AIRWASH™-technologie geeft GUESS JEANS gehoor aan de milieuzorgen die gepaard gaan met het traditionele stone washing. De nieuwe methode vervangt water grotendeels door lucht en bubbels en er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën. De door Jeanologia ontwikkelde technologie resulteert in wel 80 procent minder waterverbruik.

GUESS JEANS

Het nieuwe denimmerk GUESS JEANS, ontworpen door Nicolai Marciano, belichaamt het volgende tijdperk van denimmode. Duurzaamheid en innovatie vormen belangrijke pijlers voor het merk.

De wereldwijde lancering van de Pre-Fall 2024-collectie staat gepland op 3 juni. Vanaf dan zullen de items verkrijgbaar zijn op de website van het merk en in de nieuwe GUESS JEANS-winkels. Het is de start van een duurzamer tijdperk na 42 jaar stonewashing. GUESS JEANS biedt een volledige lijn core (denim)basics met moderne pasvormen, grafische emblemen en duurzame materialen.

The Next 40 Years of Denim

De lancering van GUESS JEANS en GUESS AIRWASH™ vond plaats tijdens de Pitti Immagine in Florence. Tijdens dit mode-evenement reflecteerde het merk op het ontstaan van het nieuwe denimtijdperk met de tentoonstelling 'The Next 40 Years of Denim' in het Teatro Del Maggio. De tentoonstelling begon met het verleden van het merk, waarbij aan bod kwam hoe snel het GUESS en hoe het de denimindustrie in 1981 revolutionair veranderde door de introductie van stone wash jeans. Met de introductie van de AIRWASH™-technologie slaat het nieuwe denimmerk nu een duurzame en nieuwe weg in.

Bron & beeld: GUESS JEANS