Zakelijke outfit en sneakers? Ja hoor! 

De kledingvoorschriften op het werk zijn de laatste jaren drastisch (maar voor een hoop mensen op een positieve manier) veranderd. Waar het vroeger een must was om een pak of een formele jurk te dragen naar kantoor, is er tegenwoordig gelukkig veel meer ruimte voor het laten zien van persoonlijke stijl. Daarnaast is comfort ook belangrijker geworden. Want wees nou eerlijk, (bijna)niemand wil de hele dag in een kokerrok rondlopen als het niet echt nodig is. Alle veranderingen hebben geleid tot de opkomst van verschillende nieuwe stijlen, waaronder 'athleisure' - een stijltrend waarbij sport- en vrijetijdskleding worden gecombineerd met de wat meer traditionele en zakelijke kleding. En daar komt Slick Sneakers om de hoek kijken! We vertellen je meer. 

 

Nike Air Jordan 1: iconisch en populair  

Als je aan sneakers denkt, is het waarschijnlijk dat de Nike Air Jordan 1 een van de eerste modellen is die in je opkomt naast de 90 modellen natuurlijk, waar we ook een enorme fan van zijn. Deze iconische schoenen zijn niet alleen populair onder sporters, want je ziet ze ook in de modewereld steeds vaker terugkomen. Ze bieden een unieke combinatie van comfort en stijl, waardoor ze perfect passen bij een casual of zakelijke look. De Air Jordan 1, oorspronkelijk uitgebracht in 1985, heeft een grote impact gehad op de sneakerwereld. Deze unieke samenwerking tussen Nike en basketballegende Michael Jordan leidde tot een reeks sneakers die tijdloos is en dus nog steeds erg geliefd. De schoenen hebben een eenvoudig, maar opvallend ontwerp met het kenmerkende 'Swoosh'-logo van Nike en het Jumpman-logo van Jordan, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn voor iedereen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen en daarom kun je ze gemakkelijk combineren met jouw eigen stijl en garderobe. 

Hoe combineer je jouw Air Jordans zakelijk? 

Het combineren van je Nike Air Jordan 1 is eigenlijk vrij eenvoudig. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je hele outfit goed in balans is. Dit betekent dat als je sneakers vrij opvallend zijn, je de rest van je outfit misschien wat rustiger moet houden om te voorkomen dat het te druk oogt. Als je naar een formele gelegenheid gaat dan kun je het beste kiezen voor sneakers in een neutrale kleur zoals zwart, wit of grijs. Zeker onder een mooi kleurrijk broekpak staat een mooi paar sneakers (of misschien zelf sneakers met een sleehak) fantastisch! En als je toch hakken aan wilt, maar daarna nog door gaat naar een feestje, dan kun je altijd nog een paar lekkere stappers in de auto leggen zodat je geen last van je voeten krijgt tijdens het dansen. 

Maak je look compleet met de juiste accessoires 

Accessoires kunnen een outfit maken of breken. Onthoud altijd dat less more is, zeker als je een zakelijke look wilt dragen. Een mooi horloge of een armband past altijd, maar schreeuwerige oorbellen in felle kleuren zijn dan misschien net iets minder geschikt. Het belangrijkste is echter wel om accessoires te kiezen die je persoonlijke stijl weerspiegelen en je outfit opfleuren. Maar ook hier geldt, over de top is echt niet nodig, je hebt uitstraling genoeg van jezelf.

Beeld: Theo Decker (pexels)