De top 5 vakantiebestemmingen voor aankomende zomer! 

Langzaam maar zeker komen we weer dichterbij de zomervakantie. Heb je nog niets geboekt en ben je op zoek naar een leuke, zonnige locatie? Geen zorgen, want in dit artikel geven we je een handig overzicht van de 5 leukste vakantiebestemmingen voor de zomer van 2024.

1. Kyoto, Japan

De perfecte mix van traditionele cultuur en een bruisende stad vind je in Kyoto. Tempels bezoeken, natuurwandelingen maken, eindeloos shoppen of bezoek een van de stranden in de buurt van Otsu: in Kyoto kan het allemaal!  

In Kyoto vind je trouwens naast heerlijk eten en een hypermodern centrum maar liefst 17 UNESCO-bezienswaardigheden en 1.600 boeddhistische tempels. Er is dus meer dan genoeg te doen, en het is een echte walhalla voor elke cultuurliefhebber. Wees wel gewaarschuwd: het kan erg heet en vochtig zijn in de zomer.  

2. Bellagio, Italië

Voor een ultiem ontspannende zonvakantie boek je een van de charmante verblijfsplekken in Bellagio. Bellagio is een van de mooiste dorpjes aan het Comomeer in Italië en heeft een centrale ligging als je ook graag de rest van de omgeving wil ontdekken.  

Het strand in Bellagio zelf is niet groot, maar gelukkig zijn er genoeg prachtige stranden in de buurt waar je de hele dag kan vertoeven. Aanrader: huur een bootje bij een van de havens in de buurt om een dag over het meer te varen. Zo kan je aanmeren bij allerlei leuke strandjes en het Comomeer optimaal ervaren. 

3. Punta Cana, Dominicaanse Republiek

Klinkt een luxe resort op een exotische locatie je als muziek in de oren? Dan is Punta Cana de perfecte vakantielocatie voor je. Met een stralende witte kustlijn van maar liefst 48 (!) kilometer is er genoeg plek om je handdoekje neer te leggen en te genieten van de zon, of om een duik in de diepblauwe zee te nemen.  

Ontdek je ook graag de lokale natuurparken? Geen zorgen, want op 50 kilometer afstand van de badplaats ligt Cotubanamá: een beschermd natuurgebied met bijzondere mangroves en grotten.  

4. Salzburg, Oostenrijk

Als je je vakanties liever actief doorbrengt, is een wandelvakantie in Oostenrijk de perfecte match. Ontdek een (of meer) van de 342 gletsjers in Nationalpark Hohe Tauern, trek door de bergen en verblijf in het prachtige Salzburg.  

De prachtige uitzichten bovenop de berg zullen je niet snel vervelen, en daarnaast kan je hier ‘s zomers ook een heerlijk verfrissende duik nemen in een van de frisse bergmeren. Neem je een dagje rust? Ontdek dan het oude centrum van Salzburg met prachtige architectuur en luxe winkels.  

5. Cadzand-Bad, Nederland

Blijf je dit jaar liever dichtbij huis? Geniet dan van een relaxte zonvakantie in de badplaats van Cadzand. Met prachtige stranden en gezellige restaurantjes waan je je hier in het buitenland. Vanuit Cadzand zijn er ook een hoop leuke uitjes in de buurt: bijvoorbeeld een dagje Knokke, waar je met de auto in 20 minuten bent. Of wat dacht je van shoppen in Brugge? Met een half uurtje zit je al in het charmante oude centrum. 

Een vakantie om nooit te vergeten

De bovenstaande locaties zijn perfect om een heerlijke vakantie door te brengen. Er is voor ieder wat wils: van exotische oorden tot avontuurlijke wandelingen in de bergen. Voor vertrek kan het verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld om je bagage te verzekeren en te zorgen dat eventuele medische kosten gedekt zijn. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat er iets mis is, maar het is wel zo fijn om te weten dat je ervoor verzekerd bent. Zo maak je het een vakantie om nooit te vergeten! 

Beeld: Unsplash