Science says: koppels die samen doelen stellen hebben betere sex

Hmm, oké...

Iedereen stelt doelen voor zichzelf. Op werkgebied, maar ook privé. En zelfs als het aankomt op ons sexleven, zijn we altijd op zoek naar manieren om beter te worden. 

Individueel

Een recente studie van Calexotics, toont aan dat mensen die weten dat ze ergens écht goed in zijn, meer kans hebben om doelen stellen. Wat blijkbaar voor betere sex zorgt. 

Zo bleek uit het onderzoek dat 93% van de mensen die zeggen dat ze geweldige sex hebben, dagelijks doelen voor zichzelf stellen. De deelnemers die aangeven (52%) dat hun sexleven ‘saai’ en ‘non-existent’ is, blijken ook minder consequent doelen te stellen. 

Lees ook: Science says: sex zorgt voor een betere nachtrust 

Partner 

Het is al een opgave om voor jezelf doelen te stellen, laat staan dat je dit samen met je partner doet. Maar uit het onderzoek bleek dat 84% van de koppels die samen doelen stellen, ongelooflijke sex hebben. En dat vergeleken met de 42% van de koppels die zeggen dat hun sexleven dus ‘saai’ is. 

Daarnaast waren de koppels die samen doelen stellen, ook eerder bereid om bijvoorbeeld een sex- of relatietherapeut te bezoeken. Maar welke doelen hebben de stelletjes dan samen? Dit omvat onderwerpen zoals gezondheid, fitness, sex, geld en relaties. 

Vertrouwen

Ongeveer 44% van de koppels geeft aan dat de doelen die ze samen hebben gesteld betrekking heeft op sex. Zoals het bespreken van hoe vaak ze sex hebben, het proberen van nieuwe posities of het proberen om meer ‘kinky’ te zijn. Daarnaast stellen ze ook meer emotionele doelen, door meer te delen en meer open naar elkaar te zijn. 

Bron: Grazia UK | Beeld: Pretty Little Liars

Laatste nieuws