Deze voedingsmiddelen geven je een energie boost

Chocolade?!

Lees ook

Naast het eten van gezonde, gebalanceerde maaltijden en het vermijden van ‘ongezonde’ snacks, zijn er veel voedingsmiddelen die kunnen helpen om een directe opkikker te geven. Hoewel we vaak als we moe zijn, hunkeren naar vet voedsel, is het beter om iets te eten wat geen suiker crash veroorzaakt. Deze voedingsmiddelen zorgen de hele dag door voor een energie boost.

1. Cafeïne

Koffie of thee bevordert niet alleen de stimulatie van het centrale zenuwstelsel, waardoor de hersenfunctie wordt versterkt; het is ook een belangrijke bron van antioxidanten.

Lees ook: Dit zijn de magnetron hacks die je wil weten

2. Muntblaadjes

Volgens het Journal of the International Society of Sports Nutrition zou munt de doorbloeding en de zuurstofconcentratie in de hersenen verhogen, wat kan leiden tot een toename van energie.

3. Gember

Gember zou de vermoeidheid verminderen door de bloedcirculatie en de bloedsuikerspiegel te verbeteren. Dit heerlijk geurende voedingsmiddel kan ook hulp bieden aan migraine patiënten.

4. Pure chocolade

Pure chocolade bevat zowel cafeïne als theobromine die beide helpen om het energieniveau te verhogen. Hoe donkerder de chocolade, hoe minder suiker en meer energieverhogend vermogen het heeft. 


5. Bessen

Uit een studie is gebleken dat zwarte bessen de symptomen van vermoeidheid van de ogen kunnen verbeteren, een veel voorkomende oorzaak van een lange werkdag. De natuurlijke suikers in de bessen bieden je een snelle boost.

6. Linzen

Linzen zijn uitstekend in het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, waardoor je een langzaam verteerbare energiebron krijgt die lang meegaat. Ze helpen ook om je ijzervoorraden te vergroten, wat ook kan helpen om de energie te verhogen.

7. Walnoten

Deze noten bevatten gezonde vetten, vezels en proteïnen, wat voorkomt dat je bloedsuiker crasht en je energie de hele dag door op peil blijft.

8. Kersen

Kersen zijn een uitstekende bron van melatonine, die je kan helpen om een betere nachtrust te krijgen en je fit te houden door de dag heen.

Bron: Life Hack | Beeld: Pablo Merchan

Laatste nieuws

Zie ook