Zo kleed je je professioneel voor een sollicitatiegesprek

Formeel of informeel?

Lees ook

Je weet dat het belangrijk is om een goede eerste indruk te maken bij een sollicitatiegesprek en dat je kledingkeuze daar een groot deel van uitmaakt. Maar de perfecte outfit vinden voor een sollicitatiegesprek is soms een stuk ingewikkelder dan het lijkt.

Professioneel

Kledingvoorschriften variëren. Het is belangrijk om de bedrijfscultuur te begrijpen voordat je het gesprek ingaat, om er zeker van te zijn dat je kleding geschikt is. Ongeacht wat iedereen in het bedrijf draagt, is het wel belangrijk om er tijdens een sollicitatiegesprek professioneel uit te zien. Een mooie jurk en hakken maakt bij sommige bedrijven een betere indruk dan jeans en sneakers.

Lees ook: Deze ’taboe’ onderwerpen hoor je wél te bespreken op werk

Kledingkeuze

In het algemeen zijn de kledingkeuzes voor vrouwen in bedrijfsfuncties ingewikkelder en gevarieerder dan voor mannen. De vele outfit mogelijkheden maken het samenstellen van een goede outfit erg lastig. Als je bijvoorbeeld een jurk of rok draagt, moet je beslissen of je een panty moet dragen of dat je voor blote benen kiest. Doe van tevoren onderzoek naar het bedrijf waar je solliciteert en pas daar je outfit op aan. 

Dresscode

Wanneer de werkplek minder formeel is, kan de dresscode ook meer casual zijn. Als je niet zeker weet wat je moet dragen, is het handig om het te controleren bij de persoon die het gesprek afneemt. 

Bron: Careers | Beeld: Suits

Laatste nieuws

Zie ook