Dít gebeurt er als je in slaap valt met een tampon in

Ai...

Lees ook

Misschien wist je het al, misschien ook niet: je mag een tampon dus maximaal acht uur laten zitten. Als je je niet aan deze richtlijn houdt, heb je meer kans op de zogeheten toxischeshocksyndroom (TSS). TTS, ook wel bekend als de tamponziekte, is een aandoening die je liever niet wil hebben. Maar moet je nu gelijk in paniek raken als je hem (per ongeluk) te lang laat zitten, als je gaat slapen bijvoorbeeld? Gynaecologe Dr. Ghodsi vertelt er alles over.

Tampon

“Een vrouw kan ’s nachts alle opties (maandverband, tampons of zelfs een menstruatiecup) gebruiken om het doorlekken te voorkomen. De keuze is afhankelijk van haar. Als ze hevig bloedt, is een tampon niet in staat om al haar menstruatiebloed ’s nachts te absorberen. Het hangt overigens ook af van hoe lang je van plan bent te slapen.” 

Lees ook: Deze alledaagse gewoonte is slecht voor je vagina

Maandverband

Dr. Ghodsi wijst er wel op dat het aanbevolen is een tampon maximaal acht uur te laten zitten. Dus als je van plan bent om een hele dag te luieren in bed, is een maandverbandje een beter idee.

Waarom het uitmaakt? Niet alleen vermindert dat het risico op TSS, maar het kan ook leiden tot een infectie, als je je tampon te lang in laat”, besluit Dr. Ghodsi.

Bron: Bustle | Beeld: Yuris Alhumaydy

Laatste nieuws

Zie ook