Meer kans maken bij een sollicitatie? Lak je nagels in deze kleur

Voor iedere sector een ander kleurtje!

Meer kans maken bij een sollicitatie? Lak je nagels in deze kleur

Als er iets is waar mensen qua communicatie vaak op letten, dan zijn het je handen. Je gebruikt ze om iemand te begroeten en om bepaalde dingen duidelijker te maken. Dus ook tijdens een sollicitatiegesprek. Het is dus belangrijk om je nagels goed te verzorgen, maar welke kleur werkt nu eigenlijk het beste?

Sollicitatie

Niemand wordt gelukkig van lelijke nagels en al helemaal niet tijdens een sollicitatiegesprek. En hoewel jij misschien denkt dat je die afgebladderde nagels goed kunt verbergen, heb je het mis. Ook de keuze voor een bepaalde kleur zegt veel over jou als persoon. Aangezien er zoveel verschillende banen zijn, verschilt het per functie welke kleur het geschiktst is. Dus heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Let dan even op!

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je je baan haat

1. Creatieve sector

In deze sector kun je lekker uitpakken. Het maakt in principe niet uit welke kleur je kiest, zolang het maar bij je past. De enige kleur waar je mee moet oppassen is glitter; als je niet wil dat je er jonger uitziet, skip die dan.

2. Gezondheidszorg

Hier is het belangrijk dat je nagels niet teveel opvallen en misschien nog wel het allerbelangrijkst: ze moeten kort zijn. En hoewel je zou denken dat mensen in de gezondheidszorg helemaal geen nagellak dragen, is dat niet helemaal waar. Wel kiezen ze vaak voor neutrale tinten en zorgen ze ervoor dat hun nagels er altijd schoon uitzien.

3. Business casual

Hoewel je echt niet per se een blouse, kokerrok en hooggehakte pumps aan hoeft, is het niet verstandig om met felroze of metallic blauwe nagels aan te komen. Ga voor een chique kleur zoals donkerblauw, donkerrood of iets neutraals.

Carriere
  • Grazia
  • iStock