Door deze tips krijg je motivatie om te gaan hardlopen

Voor als je even echt geen zin hebt.

Het vinden van de motivatie om te gaan hardlopen kan moeilijk zijn. Het voelt soms onmogelijk om jezelf de deur uit te slepen als je gewoon echt géén zin hebt. Hier zijn vijf eenvoudige manieren om jezelf te motiveren om van de bank af te komen.

1. Instagram

Als niets anders je kan motiveren, misschien kan een mooie Instagram-foto dat wel? Ren naar een park of een pittoresk plekje bij jou in de buurt en verken de buurt. Zorg er dan voor dat je het op sociale media publiceert, want als het niet op Instagram staat, is het alsof het niet eens gebeurd is… Toch?

Lees ook: Met deze tips heb je zónder koffie meer energie

2. Koop nieuwe hardloopschoenen

Niets motiveert zo goed als een nieuw paar hardloopschoenen. Ze smeken om meegenomen te worden voor een proefrit!

3. Plan een pitstop

Ren door naar een schattig café of restaurant waar je van houdt. Zo weet je dat je een pauze krijgt om op adem te komen en je kunt even opladen voor nog een paar kilometer.

4. Concurreer met vrienden (of jezelf)

Gebruik een hardloop-app en stel een uitdaging op, met jezelf of met een van je vrienden. De competitieve kant van jezelf zal geen run willen overslaan.

5. Samen rennen

Zoek een loopmaatje om je te motiveren. Het is veel makkelijker om er op uit te gaan en te rennen als iemand anders je verantwoordelijk houdt. En het is ook leuker, vooral als je het sociale aspect van fitness leuk vindt.

Bron: Popsugar UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws