Met deze organisatie reis je rond terwijl je rekening houdt met het milieu

Ibiza, Sicilië en Puglia here we come!

Met deze organisatie reis je terwijl je rekening houdt met het milieu

Iets van de wereld willen zien is geweldig, maar vaak is de reis er naar toe erg belastend voor het milieu. Vooral als je wilt rondreizen in een auto van plek naar plek. Maar, daar heeft Low Carbon Travels iets voor bedacht.

Duurzaam reizen

Wat de basis vormt voor Low Carbon Travels? Duurzaamheid! De reisorganisatie heeft verrassende en luxe reizen op Sicilië, Ibiza én in Puglia samengesteld. Je reist comfortabel en stil in een volledig elektrische auto en overnacht bij de meest bijzondere, historische én duurzame accomodaties. Enne, daarnaast kun je de auto, in ongeveer 2 uur tijd, volledig en gratis opladen dankzij de altijd aanwezige snelladers.

Op maat gemaakt

Je kunt kiezen uit persoonlijk samengestelde én gecheckte reispakketten, die speciaal bedacht zijn voor reizigers die waarde hechten aan vrijheid én zelfstandigheid.

Wat je onder andere kunt verwachten? Vluchten met CO2-compensatie of treinreizen, 100 procent elektrische huurauto op bestemming, verblijf in luxe, duurzame accomodaties en duurzame excursies met bijdrage aan lokale economie. Bij excursies kun je denken aan bijvoorbeeld wijnproeverijen, zeilexcursies, een trekking, botanische excursies, een paardentocht in een natuurpark en traditionele kookworkshops.

Initiatief

Low Carbon Travels is opgezet door Manuela Talana. Ze is van Sardijnse afkomst en reist, wanneer ze de kans heeft, door Italië. Wist je dat elektrisch rijden, in tegenstelling tot in Nederland, een zeldzaamheid is in Italië? De eerste laadpaal trof Manuela aan bij Villa Trigona. Deze accommodatie is opgenomen in het Donna Sicilia-project van autoverhuurbedrijf Sicily by Car. Dit project is bedacht door Tommaso Dragotto, de directeur-eigenaar van Sicily by Car. Samen hebben zij de handen in één geslagen, zodat je een onvergetelijke en duurzame reis ervaart.

Elk geselecteerde historisch verblijf in Sicilië is eigendom van een Siciliaanse familie. Je gaat op locatie de onvervalste gastvrijheid van de daar nog wonende mensen ervaren die je graag alles vertellen over de geschiedenis van de plek. Een leuke, authentieke ervaring dus!

Inmiddels is het aanbod uitgebreid met twee nieuwe regio's, namelijk Ibiza (en Formentera) én Puglia, en dankzij de duurzame revolutie zullen er in de komende weken meer bestemmingen toegevoegd worden, denk bv aan Toscane, Piemonte en Umbria.

Je kunt dus kiezen uit verschillende plekken en pakketten, die ze ook nog eens voor je kunnen aanpassen.

Lifestyle
  • Low Carbon Travels
  • Low Carbon Travels