Deze BN'ers hebben een Edison in de wacht gesleept

Van Ilse de Lange tot aan Maan,

Deze BN'ers hebben een Edison in de wacht gesleept

Zoals je in Amerika de Grammy's hebt, heb je in Nederland de Edison Popprijs. Gisteren werd dit felbegeerde beeldje uitgereikt onder een aantal BN'ers. Zo werd Ilse de Lange bekroond voor meest "pure en oprechte album" en sleepte Duncan Laurence zijn eerste Edison in de wacht.

Arcade

Zanger Duncan Laurence won de prijs voor beste song voor zijn winnende songfestivalnummer Arcade. Hiermee versloeg hij zanger Danny Vera (Roller Coaster) en Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buren (Hoe Het Danst).

Lees ook: Waarom Beyoncé en Jay-Z bleven zitten tijdens het volkslied met Super Bowl

Prijzen

Andere BN'ers die een prijs in de wacht hebben gesleept? Josylvio won in de categorie hiphop met zijn album Gimma. Zangeres S10 ontving een Edison in de categorie alternative met haar debuutalbum Snowsniper. En Suzan & Freek wonnen de award in de categorie Nederlandstalig met Gedeeld door ons.

Ook ontvingen De Toppers hun allereerste Edison in de categorie Hollands, voor de jubileumeditie van 2019. Zangeres Maan kreeg 'm in de categorie pop en rapper Snelle ontving het beeldje voor beste nieuwkomer.

Oeuvre

Elk jaar wordt een artiest bekroond met de Oeuvre-prijs. Dit jaar ging die prijs naar Willeke Alberti. "Ik loop natuurlijk al heel lang mee, maar het verveelt nooit", zegt ze tegen RTL Nieuws.

Celebrity
  • RTL Boulevard
  • BSR, Instagram