Internationale Vrouwendag: dit is er te doen

Het is vandaag 8 maart!

Lees ook

Het is vandaag 8 maart en dat betekent dat het Internationale Vrouwendag is. In Amsterdam is er een mars, er is het Mama Cash Feminist Festival en op NET-A-PORTER zijn twintig vrouwelijke designers speciaal voor jou aan de slag gegaan.

Women’s Marches

Meelopen tijdens de Women’s Marches? Dat kan! De mars begint om 12:30 uur op de Dam in Amsterdam. Een grote vrouwen empowerment! Laat je stem horen en loop mee. Klik “hier” voor meer informatie.

Samenwerkingen

Om het twintigjarig bestaan van NET-A-PORTER én Internationale Vrouwendag te vieren, hebben twintig vrouwelijke designers een capsule of een exclusief t-shirt ontworpen. De winst gaat naar organisatie Women for Women International. Hieronder de twintig designers die mee doen: 

1. NET-A-PORTER Incredible Women x Ninety Percent
2. Gabriela Hearst
3. Rotate
4. Rosie Assoulin
5. Bernadette
6. STAUD
7. Attico
8. Stella McCartney
9. The Range
10. Frankie Shop
11. Ganni
12. Amina Muaddi
13. Jimmy Choo
14. Nanushka
15. Charlotte Tilbury
16. Carine Roitfeld
17. Cecilie Bahnsen
18. Alexa Chung
19. Isabel Marant
20. Roxanne Assoulin


Mama Cash Feminist Festival

Het Mama Cash Feminist Festival biedt een podium aan vrouwelijke kunstenaars én activisten in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Zo kun je naar het Stedelijk Museum in Amsterdam om de tentoonstelling Fearless Collective van kunstenares Shilo Shiv Suleman te bewonderen. Ze laat in deze tentoonstelling zien hoe de wereld er uit kan zien als we ruimte maken voor creatieve expressie en vreedzaam verzet.

In WORM (Rotterdam), is er een rijke programmering, van film tot muziek en van Ballroom dans tot de workshop ‘Comedy as a Political Weapon’ door Lux Venerea.

En in BAK, in Utrecht, onderzoeken queer activisten uit binnen- en buitenland veilige en prettige manieren om samen te werken en samen te spelen. Hier gaan transgender en intersekse personen met elkaar in gesprek over overeenkomsten en verschillen tussen hun ervaringen en activisme.

Bron: Women’s Marches, NET-A-PORTER, Mama Cash Feminist Festival | Beeld: Monica Melton

Laatste nieuws

Zie ook