9 dingen die heel normaal zijn om op dit moment te voelen

Er is geen goed of fout hoe je omgaat met de pandemie.

De hele wereld verkeert op dit moment in dezelfde bizarre situatie. Een pandemie is iets wat we nog nooit eerder hebben meegemaakt, en dat brengt bepaalde gevoelens met zich mee. Logisch! Daarom zijn onderstaande dingen heel normaal om op dit moment te voelen.

1. Je hebt een burn-out

Een burn-out kan een gevolg van de pandemie zijn. Je moet je namelijk noodgedwongen aanpassen aan 'nieuwe standaarden' en dat vraagt veel energie van je. Daarnaast zijn veel manieren die je meestal 'opladen', zoals het zien van vrienden, vrijmibo's, naar de sportschool gaan of welke activiteit dan ook, tijdelijk niet mogelijk.

Lees ook: Dít is het belangrijke verschil tussen hooikoorts en corona

2. Je bent boos

Of je nu gefrustreerd bent op mensen die het coronavirus niet serieus nemen of over hoe de pandemie wordt aangepakt. Weet dat het oké is om je soms boos en onbegrepen te voelen.

3. Je bent juist heel kalm

Een gevoel van kalmte is een vrij gewone reactie. Met focus op je mentale gezondheid én het omgaan met angstgevoelens, kan het zijn dat je je juist heel rustig voelt. Dit kan een vermijding zijn of omdat het nieuwe coronavirus “uit het zicht, uit het hoofd” voelt. Maar het kan ook een teken zijn dat je meer uitgerust bent dan je dacht om hiermee om te gaan!

4. Je zit tussen hoop en hopeloosheid in

Een dag kan aanvoelen als een volle week, vanwege de vele updates, statistieken en verhalen die je aan het verwerken bent. Moet je je goed of juist slecht voelen? Veel mensen hebben last van een emotionele whiplash. Het is heel normaal om een heleboel dingen tegelijk te voelen, vooral als er zoveel aan de hand is. Doe het het rustig aan en zoek een manier hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Praat er met iemand over, schrijf het van je af of ga bijvoorbeeld een rondje wandelen.

5. Je verlangt naar fysiek contact

Want: iedereen heeft zo nu en dan een knuffel nodig. Enne, je bent echt niet de enige die verlangt naar lichamelijk contact. Ja, je kunt videobellen, maar dat is niet hetzelfde als een knuffel of kus. Meer dan ooit beseffen we de kracht van fysieke interactie.

6. Je hebt moeite met thuiswerken

De overgang van kantoor naar thuiswerken, kan veel stress, angst en frustratie veroorzaken. Het kan lastig zijn om een balans tussen werk en privé te vinden op dit moment. Probeer je zoveel mogelijk aan je 'normale' werkschema te houden. Neem voldoende pauze's en wees niet te streng voor jezelf.

7. Je voelt je niet productief genoeg

Heb je het gevoel dat je je tijd verspilt en dat je soms wat minder productief bent dan normaal? Je bent niet de enige. We leven in een maatschappij waarbij je gewend bent om altijd bezig te zijn, vooral met activiteiten die gericht zijn op groei. Helaas is het op dit moment even allemaal anders dan normaal, waardoor er heel veel mensen thuiszitten en niks kunnen doen. Wees daarom lief voor jezelf, het is oké om wat 'minder productief' te zijn.

8. Je voelt je verdoofd

Met alles wat er gaande is, zou het kunnen zijn dat je op een dag wakker wordt en je je beseft dat je even helemaal niets voelt. No worries! Zelfs in de meest chaotische tijden, is het onmogelijk om 24 uur per dag emotioneel te zijn.

9. Je voelt iets anders

Bovenstaande lijst is slechts het topje van de ijsberg. Je kunt je natuurlijk ook heel anders voelen, van depressief tot verveeld en van ontoereikendheid tot opwinding. Mensen gaan door het hele spectrum van emoties heen. Wat je ook voelt elke dag, het is een natuurlijke reactie op de vreemde situatie waar we op dit moment allemaal mee te maken hebben.

Bron: SELF | Beeld: Kinga Cichewicz

Laatste nieuws