Kijk- en leestips nodig? De redactie zet er een paar voor je op een rij

Inmiddels door je boeken heen en weet je ook even niet meer wat je moet streamen? MC tipt!

Inmiddels door je boeken heen en weet je ook even niet meer wat je op Netflix of Videoland moet streamen? Misschien komen onderstaande tips dan van pas. De redactie van Marie Claire tipt! Een paar kijk- en leestips voor je op een rij.

Hoofdredacteur Annelies

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen: (en je kinderen blij zijn dat jij het doet), van Philippa Perry, is een aanrader. Omdat: zolang je niet alles helemaal overneemt biedt het wel verfrissende inzichten die je kunnen helpen in het leven en bij het opvoeden van kinderen.

De serie Ozark, gaat over een financieel adviseur die met zijn gezin verhuist van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas. Niet alleen heel spannend maar vooral heel tof door de krachtige vrouwelijke karakters.

Lees ook: Bored? Dit doet de redactie om verveling tegen te gaan

Managing editor Saar

Netflix-tip
Vanaf deze week staat Once upon a time in Hollywood op Netflix. Een fantastisch staaltje Tarantino, dus zeker de moeite waard om voor een tweede keer te bekijken (of een derde) – al was het alleen maar vanwege Brad Pitt zonder shirt.

#FoamAtHome
Fotografiemuseum FOAM in Amsterdam is net als andere musea dicht, en daarom hebben ze een heel tof online programma. Op Instagram is bijvoorbeeld werk uit de tentoonstelling On Earth – Imaging, Technology and the Natural World te zien. En op IGTV vertellen de kunstenaars vanuit hun eigen huis of studio over de ideeën erachter. Het complete programma staat op foam.org/foamathome

Virtueel tuinieren
Niets zo ontspannend als een beetje met plantjes klooien in de tuin of op het balkon. Maar wat als je geen eigen buiten hebt? Dan kun je je groene vingers trainen met een potje Rosa's Garden. Een idyllische en relaxte game voor Android en iOs. Te downloaden in je app-store.

Beauty director Marjolein

De hele wereld was in de ban van de Netflix-serie 'Tiger King', dus ik was eigenlijk wel benieuwd waar iedereen het nou over had. In één ruk uitgekeken. Echt, je valt van de ene verbazing in de ander; waar zit ik in vredesnaam naar te kijken? Waarom heb ik hier nooit eerder iets over gehoord? Wie zijn deze crazy people? Van de excentrieke tijger-verzamelaar Joe Exotic die een gooi naar het Amerikaanse presidentschap doet (for real!) tot animal rights-activiste Carole Baskin die hem het leven zuur maakt en haar ex-man al dan niet vermoord heeft. Over die laatste kwestie komt een spin-off, en ik kan je vertellen; ik kan niet wachten.

Eindredacteur Louky

Naast krant en tijdschriften heb ik door Corona meer tijd voor boeken. De besten die ik de afgelopen tijd las? Naast De menselijke maat van Roberto Camurri (2018) en In het diepe van Fabio Genovesi (2019), is dat Washington Black van Esi Edugyan. Een ouderwets geweldig avonturenboek waar ik niet mee wilde en kon stoppen. Het gaat over de elfjarige Washington Black, die ontsnapt aan zijn slavenbestaan op Barbados in een soort luchtballonboot. Dit boek werd genomineerd voor de Man Booker Prize en is volgens The New York Times een van de beste romans van 2018.

Ook Het Hollandse huis van Ann Patchett (2019) leest als een trein. Het verhaal draait om een enorm, fascinerend huis dat eigenlijk alleen maar ongeluk brengt. Hoofdpersonen Danny en Maeve woonden er ooit, maar ze werden er door hun stiefmoeder uitgegooid. De rest van hun leven worden ze als een magneet aangetrokken tot het huis. Door de geweldige schrijfstijl van de schrijfster móet je ook dit boek in één ruk uitlezen

Als ik aan het eind van de dag moe ben van al dat thuiskantoren en thuisonderwijzen en ik geen puf meer heb voor letters, dan is er altijd nog wel iets leuks op tv. De HBO-serie Insecure bijvoorbeeld, die voortkomt uit de low budget webserie Awkward black girl. Een soort Sex and the City, maar dan minder wit en lekker in (Zuid, dus niet dat gelikte) Los Angeles. Wél veel sex trouwens, en het régent N en B words.

Verder ben ik dól op Better call Saul op Netflix, de spin-off van Breaking Bad. Heerlijk gefilmd en oh, had ik ook maar zo’n snelle babbel als Jimmy McGill. Ook heel ontspannend is Alaskan Bush People, een realityserie over de familie Brown, die probeert te overleven in de wildernis. Heerlijk om paps, mams en hun 7 (!) kids (Bam Bam, Rainy, Snowbird en de anderen) hout te zien hakken en jagen. Zouden ze daar weten van Corona? Zondags op Discovery Channel

En als je dan écht bijna in slaap dreigt te vallen, kan er nog wel een afleveringetje Queer Eye vanaf, waarin de Fab Five het verslonsde leven van een kijker weer op de rails probeert te krijgen. Het is altijd lachen, altijd huilen en ‘grooming-expert’ Jonathan Van Ness is hilarisch.

Online editor Maaike

Op dit moment switch ik continu van serie, ligt er net een beetje aan waar ik op dat moment zin in heb. Herkenbaar? Zo kan ik bijvoorbeeld urenlang naar Friends kijken, maar ook Sex and the City (via Ziggo GO) blijf ik hilarisch vinden. De serie Arrow is op dit moment ook een favoriet, die ik graag afwissel met bovenstaande series.

Daarnaast staan er ook wat guilty pleasures van mij online. Tijdens het koken zet ik het liefst een aflevering van RuPaul's Drag Race, Temptation Island of First Dates aan. Het kijkt zo makkelijk weg, wat soms gewoon heerlijk is.

Ook boeken wissel ik graag af. Op dit moment ben ik bezig met het lezen van Mythos van Stephen Fry. Het zijn verhalen over de Griekse mythen, die Fry via zijn boek erg leuk weet te vertellen. Dit wissel ik dan weer af met De Meisjes van Emma Cline. Een krachtig verhaal over een veertienjarig meisje eind jaren '60, dat op zoek is naar liefde en herkenning. Ze raakt in de ban van een charismatische, maar meedogenloze leider. Een verhaal dat dus ook over de werking van macht gaat. Dit boek lees ik nu voor de tweede keer, maar het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat ik 'm gelezen heb. Dit is trouwens ook een tip: je boekenkast uitpluizen en boeken voor een tweede (of derde) keer lezen.

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: Thought Catalog

Laatste nieuws