doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Met deze tips overleef je een 'verschrikkelijke' stageplek

You're welcome.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Met deze tips overleef je een 'verschrikkelijke' stageplek

Stages, niet altijd even leuk maar wél belangrijk om meer werkervaring op te doen. In het beste geval is een stage leerzaam en leidt het tot een baan. Maar, er zijn ook gevallen waar je het koffiezet meisje bent en andere rot klusjes moet verrichten. Enne, laten wij nou een paar tips voor je hebben zodat je stageplek iets draaglijker wordt. 

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

1/ Doe alsof het je verjaardag is 

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat je sollicitatie een succes wordt

Raar? Misschien een klein beetje. Maar het is een geweldige kans voor je collega's om je beter te leren kennen en je misschien te trakteren op een werklunch - inclusief taart. Nou maar hopen dat het bedrijf niet je geboortedatum checkt. 

2/ Nieuwe garderobe 

Kleed je aan en probeer nieuwe dingen. We verdienen allemaal weleens een makover à la Pretty Woman. Enne, het is ook nog de perfecte kans om te experimenteren met nieuwe outfits.

3/ Belangrijke aanwinst

Dat je een stagiar(e) bent, betekent niet dat je minder waard bent. Neem elke ochtend even de tijd, zit aan je bureau (of ergens anders) en voel je belangrijk. Zelfs als je geen idee hebt wat je doet. Wees trots op jezelf en geniet van het gevoel.

Enne, je hebt al veel tijd verspild aan 'gratis' werk, dus waarom zou je niet een minuutje voor jezelf nemen? Zelfs als dat betekent dat je een paar minuten uit het raam zit te staren. 

4/ Netwerk 

Maak vrienden met collega's die vast op hun plek zitten. Ja, je werkt misschien wel 'gratis' maar dit is ook een kans om te netwerken met mensen die al wel in dienst zijn. Wie weet helpen zij jou later wel weer aan een echte baan. 

5/ Profiteer

Laten we eerlijk zijn, je werk heeft alles. Gratis internet, gratis enveloppen, postzegels, mooie pennen en ga zo maar door. Waarom zou je hier niet af en toe van profiteren? Enne, zorg ervoor dat je die vervelende boodschappen tijdens je stage haalt, zodat je direct naar huis kunt en nog kan genieten van je overige vrije tijd. 

Bron: Marie Claire AU | Beeld: The Devil Wears Prada  

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');