Dit is waarom sommige mensen in een relatie op elkaar gaan lijken

Wacht, wat?
Dit is waarom sommige mensen in een relatie op elkaar gaan lijken

Heb jij ook een vriendin die al lang samen is met haar partner? En valt het je op dat ze steeds meer op elkaar gaan lijken? Het ligt niet aan jou, uit onderzoek blijkt dat het echt zo is. En dat zou komen doordat ze voor een groot deel dezelfde genen hebben. Wacht, wát?

Voorouders

Lees ook: Dit moet je niet doen voor je vlucht als je een upgrade wil

Het zit ‘m niet alleen in #matchingoutfits, maar mensen met een lange relatie gaan ook steeds meer gewoontes en bepaalde woordjes van elkaar overnemen. Dat komt niet doordat ze veel tijd met elkaar doorbrengen en de vrouw alle kleding uitzoekt voor haar partner of andersom, maar door dezelfde voorouders.

Verschillende universiteiten hebben zich bezig gehouden met dit fenomeen. Het is immers opvallend en de reden was tot nu toe nog niet heel duidelijk. De universiteiten van onder meer Pennsylvania, Californië en Boston schakelden onderzoekers in om het uit te zoeken. Zij kwamen tot de ontdekking dat koppels die met elkaar trouwden, vaak met iemand in het huwelijksbootje stapten met iemand met dezelfde voorouders.

Genen

De uitleg van de onderzoekteams is duidelijk: in een ver verleden was het zo dat je nu eenmaal niet de middelen had om lange afstanden af te leggen voor de liefde, waardoor je het dichter bij huis moest zoeken. Dit zorgde ervoor dat generaties lang de genen van die mensen werden doorgegeven. Echter wordt dit al wel minder, zo blijkt uit het onderzoek. Er werden drie generaties onder de loep gelegd en de gelijkenis onder partners begon langzaam te veranderen. Pfieuw.

Bron: HLN | Beeld: Candice Picard 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2f63f290182', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });