Onthuld: is de driesecondenregel echt of niet?

Interessant.
  • Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
Onthuld: is de driesecondenregel echt of niet?

De seconden verschillen nog weleens, maar we hebben het allemaal weleens gedaan: iets qua eten op de grond laten vallen en dan snel roepen "driesecondenregel" of "vijfsecondenregel" en het oppakken en gewoon verder genieten van hetgeen dat je aan het eten was. Maar is die regel wel echt? 

Echt of niet? 

Lees ook: Onthuld: ijs eten als ontbijt maakt je slimmer

Professor Aaron E. Carroll van de Indiana University heeft onderzoek gedaan naar of de driesecondenregel wel echt is en het antwoord zal je verbazen. Volgens hem is de vloer namelijk helemaal niet zo vies als wij denken. Zo blijkt uit het onderzoek dat bijvoorbeeld het aanrecht zelfs veel meer bacteriën bevat.

Sterk immuunsysteem 

Hoe dan ook, je eten komt eigenlijk altijd wel in aanraking met bacteriën, maar hierdoor krijg je juist een sterk immuunsysteem. Het kan dus helemaal geen kwaad om je eten van de vloer af te eten, want ook zonder de vloer aangeraakt te hebben zit jouw eten al onder de bacteriën. Lekker klinkt het niet, maar volgens de professor hoeven we niet gelijk in de stress te schieten, want je lichaam kan wel tegen een stootje. 

Bron: Grazia | Beeld: This is 40