doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Bruidsmeisjes zijn uit, dit is de nieuwe bruiloft trend

Althans, voor sommige koppels.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Bruidsmeisjes zijn uit, dit is de nieuwe bruiloft trend

Bruiloften, je houdt er van of je vindt het maar een groot toneelstuk. Dat de tradities door de jaren heen veranderd zijn, moge duidelijk zijn. En dat je niet meer in het wit of in een jurk hoeft te trouwen, wordt door menigeen geaccepteerd (misschien nog niet door je traditionele oma, maar dat terzijde). Ook de traditionele bruidsmeisjes lijken nu verleden tijd te zijn, althans voor sommige koppels

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Twist 

Lees ook: 8 onverwachte trends voor de aanstaande bruid

Er is een trend upcoming als het gaat om bruidsmeisjes en groomsmen. Koppels schijnen deze traditie nu een twist te geven door het om te draaien. Dus bridesmaids voor de bruidegom en bruidsmannen voor de bruid. Ook kun je een best woman aanstellen, in plaats van een best man (en andersom). 

"Het wordt steeds meer een norm om af te wijken van bruiloft tradities die niet helemaal voldoen aan de moderne tijd waarin we leven", aldus Jen Glantz, auteur van Always a Bridesmaid for Hire. 

Gender

"In plaats van het kiezen van mensen op basis van hun geslacht, kiezen koppels nu mensen op basis van hun relaties met hen", vertelt Glantz. "De 'regel' dat vrouwen alleen vrouwelijke vrienden als bruidsmeisjes mogen vragen, is verleden tijd." 

Bron: Glamour US | Beeld: Analise Benevides

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');