Kim Jones sleept Trailblazer prijs in de wacht bij The Fashion Awards

De Trailblazer Award is misschien wel één van de belangrijkste prijzen en dít is waarom Jones hem zal ontvangen.
  • Celebrity
  • Redactie Marie Claire
Kim Jones sleept Trailblazer prijs in de wacht bij The Fashion Awards

De Britse modeontwerper Kim Jones, creative director van Dior Homme, wordt vanavond tijdens de Fashion Awards bekroond tot Trailblazer in de fashionindustrie. De Trailblazer Award is misschien wel één van de belangrijkste prijzen en dít is waarom Jones hem zal ontvangen. 

Trailblazer Award

Lees ook: Vivienne Westwood ontvangt Award for Positive Change

Kim Jones zal zijn prijs vanavond tijdens de Fashion Awards in de Royal Albert Hall in Londen ontvangen. De Fashion Awards is een jaarlijks spektakel en dient als belangrijkste fondsenwerving voor de British Fashion Council, de non-profitorganisatie die zich richt op het belangen van de Britse mode-industrie. Er worden vanavond verschillende prijzen uitgereikt aan modeprofessionals die een belangrijke bijdragen leveren aan wereldwijde mode. De Trailblazer Award is speciaal voor designers die de mode-industrie vernieuwen en bepalen. 

Kim Jones

Designer Kim Jones is de allereerste die de Trailblazer Award wint. Jones wordt omschreven als ‘de toekomst van mode.’ Met zijn talent voor het aanvoelen van tijdgeest heeft hij de mannencollectie van Dior nieuw leven ingeblazen. Jones heeft een frisse, nieuwe visie op couture herenkleding gecreëerd, die de modewereld maar al te graag volgt. “Hij heeft staat bekend als iemand die bestaande normen uitdaagt en tegelijkertijd rekening houdt met erfgoed, geschiedenis, creativiteit en innovatie”, aldus de British Fashion Council. 

Bron: Fashionunited | Beeld: Getty Images