Waarom je een vispedicure beter kunt laten voor wat het is

De gevolgen kunnen erg nadelig zijn.
Waarom je een vispedicure beter kunt laten voor wat het is

Heb jij wel eens een bezoekje gebracht aan een fish spa voor een vispedicure? Je zult zeker niet de enige zijn: toen deze pedicure enkele jaren geleden een hype werd, waren beauty-addicts enthousiast. Gladde voeten voor een prikkie, hell yes! Beetje bij beetje kwamen er negatieve verhalen over de vispedicure naar boven, en wij zijn hier om te vertellen dat je een vispedicure beter kunt laten voor wat het is. Het kan namelijk heel nare gevolgen hebben. 

Risico's

Normaal gesproken worden tijdens vispedicures garra rufa-visjes gebruikt. Deze kunnen de huid niet verwonden omdat ze geen tandjes hebben. Sommige spa's gebruiken echter geen garra rufa, maar andere soorten kleine visjes. Deze krijgen wel tandjes en de kans op verwondingen is dan groter. Verder kunnen vispedicures, net als andere activiteiten die met blote voeten gebeuren, via de grond schimmels of wratten overdragen.

Horror

Onlangs is een 20-jarige Amerikaanse vrouw haar teennagels kwijtgeraakt nadat ze zes maanden daarvoor een vispedicure onderging. “We kunnen niet met zekerheid bewijzen dat ze de onychomadesis (loslating van de nagel) in de spa heeft opgepikt”, zegt haar dermatoloog Shari Lipner. “Toch ben ik er van overtuigd dat dat het geval is. Het probleem met die visjes is groter dan we vaak denken. Doordat de symptomen een half jaar op zich kunnen laten wachten, leggen doktoren niet altijd de link tussen de pedicure en de symptomen.”

Lees ook: Ooit gehoord van hersenmist? Dit is het en dit doe je eraan

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5df2e3ea6c1a3', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });