Georgina Chapman: "Harvey en ik hadden een heel gelukkig huwelijk samen"

De mede-oprichtster van designermerk Marchesa heeft het zwijgen verbroken en vertelt over haar huwelijk met Harvey Weinstein.
  • Celebrity
  • Redactie Marie Claire
Georgina Chapman: "Harvey en ik hadden een heel gelukkig huwelijk samen"

Acht maanden nadat meerdere beschuldigingen van seksueel geweld en verkrachting tegen haar inmiddels ex-man Harvey Weinstein zijn aangespannen, heeft Georgina Chapman haar zwijgen verbroken in een onthullend nieuw interview. De mede-oprichtster van designermerk Marchesa, die meer dan een decennium getrouwd was met Harvey, vertelt over haar leven na de onthullingen die de #MeToo-beweging veroorzaakte. Georgina bezoekt nu een psychiater. 

Vernederd
In een interview met Vogue US vertelt Georgina dat ze nadat het eerste verhaal over haar toenmalige man naar buiten kwam, het huis voor vijf maanden niet had verlaten. "Ik voelde mij zo vernederd en gebroken. Ik vond het niet respectvol om naar buiten te gaan", zegt ze. "Ik dacht: 'wie ben ik om buiten te paraderen terwijl dit alles gaande is?'"

Eenmalig incident
Ze dacht aanvankelijk dat het een eenmalig incident was. "Het was moeilijk, want het eerste artikel ging over een periode lang voordat ik hem ooit had ontmoet. Later breidden de verhalen zich uit en besefte ik dat dit geen eenmalig incident was. Ik vertrok samen met mijn kinderen."

Gelukkig getrouwd
Haar huwelijk met Harvey was 'erg gelukkig'. "Dat maakt dit zo ongelooflijk pijnlijk: ik had wat ik dacht dat een heel gelukkig huwelijk was. Ik hield van mijn leven." Georgina zegt dat het feit dat Harvey veel gereisd heeft betekende dat ze ook niet bijhield waar hij mee bezig was. "En ik ben nooit iemand geweest die zich druk maakt over waar iemand is."

Marchesa
Georgina liet opzettelijk niemand jurken lenen van haar merk Marchesa voor het award season omdat zij respect wilde uiten naar de slachtoffers. Onlangs droeg actrice Scarlett Johansson een Marchesa-jurk naar het Met Gala 2018.

Lees ook: Zien: de mooiste looks van het Met Gala 2018

Bron: Marie Claire UK l Beeld: Getty Images